Illustratörcentrum

Kategorier
Visa län>
Avancerad sök Visa favoriter

Sökresultat:

illustration ur Ravalds Massagebok. Teckningen har bättre möjlighet att uttrycka kraft och rörelse än motsvarande foto.

Ulf Olsson med försvarare i hovrätten ang mordet på Helen Nilsson. Teckning för TV4. Åklagaren, Ulf O med försvarsadvokat, anhöriga, vittne.

Århus, Den gamle by. Här känner man historiens vingslag. Danmark har fina tecknartraditioner och uppskattar duktiga tecknare. Människor kommer fram och visar sin uppskattning.

Janne skall väl egentligen avbildas med det varma och charmerande skratt, som gjorde att han blev "Loffe" med hela svenska folket. Men här var trummisen Janne, som uppträdde. Kolla namnteckningen

Min son Björn sover middag. Koppargrafik, mezzotint-torrnål

DC 3:an "Daisy" står under Flygande Veteraners beskydd, där lever hon nu ett gott pensionärsliv till glädje för oss veteranflygälskare. Jag har haft nöjet att vara passagerare några gånger.

Mikael Carlssons Bleriot XI. Den 25/7 09 var det exakt 100 år sedan Bleriot gjorde den första flygningen över kanalen. Mikael Carlsson upprepade flygningen med en kopia av Bliriots flygplan. Planet har en originalmotor och samma instrumentering, d.v.s. knappt någon alls.

Stridsfordon 90. Teckning till en mugg i en serie om sex st för stridsfordonsmuseét Arsenalen i Strängnäs

Dräktskiss till en landsknekt i Malmöhusgardet.

Teckning från Pildammsparken Malmö

Man skall inte sticka ut, Var som vanligt.

Tredje bladet i en konstgrafisk serie som visar moment i koppargrafik

Österlen, Skåne, Havängsdösen med Stenshuvud i bakgrunden.Här står tiden stilla.

Övre delen av ravinen i Sofieros slottspark

J 29 "Tunnan" Gul Rudolf flyger som veteranplan fortfarande

Från mitt krokiblock

INTERVJUN

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Sten Johnson och är bildskapande mångsysslare. Det är svårt att beskriva vad jag gör, eftersom jag arbetar över ett stort register, ofta relaterat till mina intressen. Lättast är det att gå in på min hemsida och se vad jag kan göra. www.stentecknare.se. Jag är mycket seriös och lämnar inte ifrån mig något som jag inte själv är nöjd med.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Det är svårt att säga eftersom jag har gjort allt från tekniska illustrationer för patentbyråer till rättegångsteckningar för TV. Har de senaste åren mest gjort pedagogiska aktivitetsböcker för barn (förl. Kärnan och Rebus). Bäst är det när man får arbeta med helheten, från kreativ idé till färdig produkt. Jag tycker om att avbilda det jag ser. Att kunna bevara en känsla eller en skönhetsupplevelse i en teckning är för mig en utmaning och en glädje. Min bakgrund som lärare och militär gör att jag gärna arbetar med visuellt pedagogiskt materiel. Roligast är det att arbeta med något som är nyskapande, även om jag är mycket traditionell i mitt bildspråk.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

På 80-talet verkade jag som konstnär. Koppargrafik, teckning, skulptur var mina uttrycksformer och jag lyckades komma med i några ansedda jurybedömda utställningar: 7:e Grafiktriennalen 83, VI:e Teckningsbiennalen 86, Liljevalchs vårsalong 87. Jag upptäckte emellertid, att jag levde konstnärligt 100 år för sent, därför blev jag illustratör och tecknare i stället. Illustratörer betraktas som hantverkare av vår samtida konstuppfattning och det passar mig bra.

Sten Johnson
Sten Tecknare
Lorensborgsgatan 3 A
217 61 MALMÖ
Telefon 040-96 10 01
Mobil 0702-977643
Mail
www.stentecknare.se