Illustratörcentrum

Kategorier
Visa län>
Avancerad sök Visa favoriter

Sökresultat:

ATT BESTÄLLA KREATIVT ARBETE

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.


VAD – OCH VEM – LETAR DU EFTER?

1. Vad behöver du?

Ett bra första steg är att besöka illustratorcentrum.se, precis som du gjort. Här hittar du mängder av inspirerande idélösningar och manér.

2. Vem är rätt för ditt uppdrag?

Använd sökfunktionen på sidan för att hitta illustratörer eller formgivare. Ta gärna del av våra söktips om du är osäker på hur du ska börja.


VAD KOSTAR DET?


Dags att kontakta kreatören – eller kreatörerna – för offert. Beskriv:

1. Vad du vill ha.

Är det ett bestämt motiv eller kan kreatören fritt tolka ämnet? Visa gärna exempel på bilder om du har specifika önskemål.

2. Var det ska publiceras.

Tänk på att användningen av bilden påverkar kostnaden. Hur och var ska bilden användas, hur länge och av vem? Exempel: Uppdraget gäller illustration, storlek 148 x 210 mm, till i en tidskrift med cirka 25 000 i upplaga, endast för publicering i ett nummer, ges bara ut i Sverige. Kommer att läggas ut på hemsidan under ett år.

3. När du behöver ha bilden.

Ange din tidsplan. När vill du se en första skiss och när måste den färdiga bilden eller formgivningen levereras? Är skissarvode aktuellt?

4. Hur budgeten ser ut.
Att ange sin budget ger kreatören en fingervisning om hur mycket tid arbetet får ta.

5. Hur du vill ha bilden.

Specificera teknisk information – ungefärlig storlek bilden ska tryckas eller visas i, om det är färg eller svartvitt, om det behöver finnas utrymme för text i bilden och så vidare.

6. Avtal
.
För att undvika missförstånd är det bra att ha ett skrivet avtal. Det bör innefatta i princip samma uppgifter som anges i offerten.