Illustratörcentrum

Kategorier
Visa län>
Avancerad sök Visa favoriter

Sökresultat:

OM ILLUSTRATÖRCENTRUM

Illustratörcentrum är Sveriges största förmedlare av visuell kommunikation, och har över 1 400 yrkesverksamma medlemmar. Hos oss kan du hitta illustratörer, grafiska formgivare och animatörer med olika uttryck som är specialiserade på barnböcker, serieteckning, förpackningsdesign, spelgrafik, 3D- och modeillustration för att nämna några områden. Söka kreatörer gör du lättast via hemsidan, här finns de flesta av våra medlemmar presenterade med sin portfolio. Du kan också beställa katalogen och ladda hem appen. Eller kontakta oss direkt, all rådgivning är kostnadsfri.

 

Illustratörcentrum arbetar tätt ihop med Svenska Tecknare, intresseorganisationen för illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare. Kontakta dem direkt för arvodesrådgivning och upphovsrättsfrågor. Tillsammans med Svenska Tecknare och centrumbildningarna jobbar vi för att förbättra villkoren och bredda arbetsmarknaden för våra medlemmar.

 

Vi är en ideell förening som leds av en styrelse och drivs av ett kansli samt finansieras med stöd från Statens kulturråd. Illustratörcentrum är även en så kallad centrumbildning. I Sverige finns det tolv olika, som tillsammans samlar i stort sett hela det fria professionella kulturlivet. Vi representerar yrkesverksamma illustratörer och grafiska formgivare. Genom oss når du i princip alla fria kreatörer inom dessa områden.

Illustratörcentrums verksamhet finansieras med stöd av: