Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Pop-up galleri på Friisgatan i Malmö, Foto: Gunnar Krantz

Premiär för affischutställning

Ny affischutställning öppnas under Southern Sweden Design Days i Malmö.

I början av maj skickade vi en utlysning till ICs medlemmar i region syd gällande ett open call för en affischutställning. Under 6 månder (maj – september 2023) öppnar vi nämligen ett pop-up galleri på Friisgatan 12 i Malmö, i samverkan med Seriefrämjandet, Malmö Högskola och Svenska Tecknare. Initiativtagare till Rum för bild och form är Gunnar Krantz. Illustratörcentrum gav fyra illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare verksamma i Region Skåne möjligheten att visa en affisch under en månad var utanför galleriet.

Nu kan vi äntligen publicera de medlemmar som urvalsgruppen valt ut:

  1. Amanda Berglund - visas under juni
  2. Astrid Sterngren - visas under juli
  3. Rebecca Möller - visas under augusti
  4. Kristian Ingers - visas under september

Kika in under Southern Sweden Design Days!

För att inviga affischutställningen, och ge våra medlemmar möjlighet att titta in i den nya lokalen, öppnar vi dörrarna på fredag 26 maj mellan kl. 11.00-13.00. Illustratörcentrums nya regionala representant, Marie Herzog, kommer att vara på plats och bjuda på fika. Så passa på att säga hej till Marie och kika på Amandas affisch!

Varmt välkomna!

Besök Rum för bild och form

Adress: Friisgatan 12, Malmö

Tanken med Rum för bild och form är att skapa en offentlig mötesplats för yrkesverksamma utövare och företag inriktade på illustration, grafisk design, animation, tecknade serier, spel och visuellt berättande.

I de väl synliga lokalerna på Friisgatan kommer vi att genomföra en rad av aktiviteter, allt från releaser av nya böcker och tidskrifter – till workshop, utställningar och samtal.

Läs mer här

Öppen dörr 26 maj

Datum och tid
Fre 26 maj kl. 11.00-13.00

Träffa din regionala representant
Region Syds Marie Herzog är på plats och bjuder på fika!

Månadens utställare

Vi kommer att presentera alla medverkande löpande allteftersom vi byter ut affischerna. Först ut är Amanda Berglund.

Amanda Berglund är en frilansande illustratör, bildkonstnär och grafisk designer som bor i Malmö. 

Inom illustration jobbar hon med bokomslag, bokinlagor och redaktionell illustration för tidningar och tidskrifter inom kultur, nyheter och för medlemsorganisationer. Det är en stor ämnesbredd på uppdragen, som sträcker sig över teman som ekologi, digital teknologi, kulturarbete, litteratur och kvinnohistoria. När hon skapar illustrationer använder hon sig av tekniker som gouache, bläck, akryl och linotryck.

Parallellt med illustration samarbetar hon med sin partner i designstudion Bukett Grafik, där de arbetar med grafisk formgivning i den sydsvenska kultursektorn.

Amandas affisch visas på Friisgatan 12 från och med 25 maj 2023 och sitter uppe under juni månad.

Publicerat 23 maj 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer