Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

Kokboksdesign ”Carl-Jans Klassiker – mer än en kokbok” 

Från arkivet (2013) vill jag visa detta projekt, en kokbok byggd på månadsmenyer och texter om mat, vin- och matkultur. Boken är också en handbok i att hålla tal. Jag har formgett boken, fotograferat ”hemma hos”, varit bildredaktör och ansvarat för styling av porträtt av Carl-Jan Granqvist. Porträtt och omslag av fotograf Robert Blombäck.

Uppdragsgivare

Logografia Libris

Kreativt område

Grafisk form

Teknik

Collage, Digitalt

Uppdragstyp

Bokformgivning
Carl-Jan Granqvist är en kulturpesona inom måltid och dryckeskultur i Sverige. Jag fick uppdrag att göra denna kokbok åt honom och Logografia Libris 2013. Bokdesign, fotoresearch i C-Js arkiv, foto hemma-hos, fotostyling för porträtten av Carl-Jan mm.
I boken "Carl-Jans klassiker" står säsongens mat och dryck i centrum. Boken är uppbyggd på månadsmenyer och för varje månad skapade jag ett collage ovanpå en textil som symboliserar dukningen. 
Boken Carl-Jans Klassiker består förutom av månadsmenyer av olika kapitel om måltiden, mat och dryck,  måltidshistoria, måltidsupplevelsen, vinkultur, druvor med mera. Jag fick helhetsuppdrag för den grafiska formen och bildspråk, bildredaktörskap och fotograferingar. 
Till collagen för månadsuppslagen i Carl-Jans Klassiker var det spännande att få leta i C-J Granqvists fotoalbum. Jag fick helhetsuppdrag för den bokens grafiska form och bildspråk, bildredaktörskap och fotograferingar. Boken är ett exempel ur arkivet (2013).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer