Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

”Slöjd, som i att bestämma över sitt eget liv” Bokformgivning

Boken kom ut sommaren 2021 och bygger på utställningen Slöjdvägar som jag och Mikael Löfström producerade på Kulturgatan Bodafors år 2020. Boken innehåller 320 sidor berättelser om slöjdade verk idag. Jag var med i redaktionen, samt skapade bokdesignen och layout för inlagan. Trots begränsad budget ville jag att omslaget skulle kännas slöjdigt – textil rygg tillsammans med grov papp. Foto i boken av Kimme Persson.

Uppdragsgivare

Kulturgatan AB

Kreativt område

Grafisk form

Teknik

Blandteknik, Digitalt

Uppdragstyp

Bokformgivning
Boken Slöjd som i att bestämma över sitt eget liv. Textil rygg och kartongomslag. På omslaget tovade figurer av Lisen Karlsson Nilsson, fotade av Kimme Persson.
Boken Slöjd som i att bestämma över sitt eget liv - bokformgivning och layout av mig. 320 slöjd-berättelser.
Exempel på uppslag i boken "Slöjd, som i att bestämma över sitt eget liv. Lena Palenius verk.
Uppslag med Lena Palenius verk i boken Slöjd som i att bestämma över sitt eget liv. Bokform och layout av mig.
Ida Björs verk i boken Slöjd som i att bestämma över sitt eget liv. Bokform och layout av mig.
Kristina Lundsjös textila verk, lagade sockor av Anna-Lisa Persson, gosedjur sydda av Anita Karlsson och Anna Daniels. Ett av uppslagen i boken Slöjd, som i att bestämma över sitt eget liv. Foto av Kimme Persson. Bokformgivning och layout av mig.
Exempel på uppslag i boken "Slöjd, som i att bestämma över sitt eget liv". Cykelslangskärarmaskin av John Olof Andersson. Foto av Kimme Persson.
Ytterligare ett uppslag från boken Slöjd, som i att bestämma över sitt eget liv. Fågelparaden, yllebroderi av Elin Jantze. Svepaskar av Mats Sjöberg. Halssmycke i silver av Maarit Kjell. Foto i boken: Kimme Persson. Bokform och layout av mig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer