Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

Föräldraskap, illustrationer över olika situationer

Illustrationer till bok bestående av olika situationer som kan uppstå i föräldraskapet och hur man kan försöka hantera dem.

Uppdragsgivare

Idébilder till ett framtida projekt 

Kreativt område

Illustration

Teknik

Tusch

Uppdragstyp

Bokillustration, Läromedel
Situation: ett barn får inte något godis i butiken och lägger sig på golvet och skriker i protest. Det tänkta genomgående temat i boken är relativt enkla tuschteckningar med några färgfält. Texten beskriver hur man som förälder kan välja att agera i de olika situationerna men i bilderna ville vi fokusera på grundsituationen och barnet. Jag har därför valt att göra föräldern anonym genom att bara visa underkroppen. Just i den här bilden la jag fokus på det höga skriket genom att ge prat/skrik-bubblan mycket tyngd i både färg och storlek.
Situation: ett barn vill rymma hemifrån när det är dags att borsta tänderna. Även på denna bild har barnet fått fokus medan föräldern bara syns delvis. Jag väljer att också fokusera på tandborsten så att man som betraktare snabbt ska förstå situationen. Den ser nästan hotfull ut i förälderns hand tillsammans med barnets ledsna uppsyn.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer