Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Den magiska bönan

Här har jag arbetat med formgivning, typografi, layout och illustration av både omslag och inlaga. Att arbeta med böcker är roligt. En del böcker är extra trevliga att jobba med och det här är en sådan bok. Att boken prisades som en av årets bästa matböcker av Måltidsakademien i Grythyttan gjorde inte det hela sämre.

Uppdragsgivare

Bilda Förlag 

Kreativt område

Grafisk form, Illustration

Teknik

Blandteknik, Collage, Digitalt

Uppdragstyp

Bokformgivning, Bokomslag
Korta kapitel, ofta med relativt mycket bilder, gör att man snabbt kan läsa boken från pärm till pärm, om man så önskar. Alternativt kan man läsa ett kortare stycke här och där, och successivt testa sig genom några av de kaffedrinkar eller varianter att smaksätta kaffe som författaren presenterar. 
Boken fick många fina recensioner, bl.a. denna: »Kaffe, den magiska böna som får så många av oss att klara av att ta sig upp ur sängen på morgonen, eller förgyller pausen på jobbet. En dryck som gått från att vara en extrem lyx för en liten elit, till något av det mesta folkliga man kan tänka sig. Journalisten Bo Eriksson sammanfattar i den här lilla boken mycket av vad man behöver veta om kaffe – allt från dess historia till hur man tillreder ett riktigt gott kaffe. 
Texten varvas också med små anekdoter och minnen om kaffe, berättade av äldre människor som författaren har intervjuat. 
Boken påminner mig om Gregory Dicums och Nina Luttingers bok "Kaffe – från böna till kopp". Den boken fokuserar dock mer på kaffets historiska och nutida betydelse, medan den här boken främst fokuserar på själva drickandet av kaffe. 
Erikssons bok ger också snarast känslan av trevlig trivia, snarare än mer konventionell faktabok. 
Kort och gott, något så passande som en coffeetable-bok om kaffe och kaffedrickande. En passande present för kaffeälskaren.» Klas Rönnbäcks recension av Den magiska bönan på dagensbok.com

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer