Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Bli medlem – gå med i Illustratörcentrum!

Illustratörcentrum breddar arbetsmarknaden för illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare och jobbar aktivt med att förmedla uppdrag till våra medlemmar.

Om medlemskapet

Du kan ansöka om du är professionellt verksam och frilansar eller avser frilansa inom visuell kommunikation. Vi kan bara godkänna medlemmar som betalar skatt i Sverige, eller som har ett svenskt medborgarskap. Ett medlemskap kostar 500 kr per kalenderår. Är du medlem i Svenska Tecknare betalar du endast 300 kr per kalenderår. Medlemskapet ger dig tillgång till:

  • Portfoliosida via illustratorcentrum.se (når 70 000 unika besökare/år)
  • Möjlighet att medverka i katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers (når årligen tusentals uppdragsgivare)
  • Kompetensutvecklande kurser, föreläsningar och workshops
  • Direktförmedling av skoluppdrag via konstdepartementet.se
  • Mässor och events

Bedömning av ansökningar

Du som ansöker måste styrka att du är en professionell yrkesutövare inom visuell kommunikation (illustration, grafisk form, animation och/eller serier). Det gör du genom att bifoga ett arbetsprov eller examensbevis i ditt ansökningsformulär.

Ansökningar handläggs under våra invalsperioder (februari, maj, september och december) och bedöms individuellt av en invalsnämnd. Nämnden utgörs av medlemmar i Illustratörcentrums styrelse, som är erfarna frilansare inom bild och form.

Så ansöker du med arbetsprov

Ditt arbetsprov ska visa fem uppdrag som du har utfört, samlade i en PDF. Varje uppdrag ska presenteras med en eller flera bilder som visar vad du har utfört, samt faktura eller avtal där beställare, ersättning och datum för fakturering eller utförande framgår. Kriterier för arbetsprovet är:

  • Fem arvoderade uppdrag från minst tre olika kunder (ej uppdrag för privatpersoner eller försäljning av egna produkter).
  • Uppdragen ska vara utförda inom de tre senaste åren.
  • Uppdragen ska förhålla sig till marknadsmässiga priser, (ersättningen för ditt arbete ska inte vara för låg)

Så ansöker du med examen

Du kan ansöka med ett examensbevis eller liknande från en utbildning inom visuell kommunikation, förutsatt att utbildningen är tillräckligt omfattande och examen togs relativt nyligen.

Exempel på examen som kvalificerar för medlemskap är kandidatprogram i grafisk form från Konstfack, digital bildproduktion vid BTH, 3D Artist vid Future Games. Vissa 2-åriga YH-utbildningar måste kompletteras med bevis på yrkeserfarenhet, kontakta oss för mer information om du vill ansöka med en sådan examen. Kriterier för examen är:

Efter inskickad ansökan

Vi kontrollerar att din ansökan med bilagor uppfyller våra kriterier. Gör den inte det, kontaktar vi dig via epost för att ge dig möjlighet komplettera. Först när vi har fått in en komplett ansökan bedöms den och då meddelar vi via epost om din ansökan godkänts eller avslagits. Godkänns din ansökan skickar vi dig en faktura för medlemsavgiften och när den är betald får du tillgång till din portfoliosida.

Vi handlägger ansökningar löpande under våra invalsperioder (februari, maj, september och december) och endast i mån av tid mellan invalsperioderna.

Välkommen in med din ansökan.

Obs!

Att skicka in ett formulär med bifogade filer kan ta några ögonblick. Stanna kvar på sidan tills du ser ett bekräftelsemeddelande, och kontrollera att du får en bekräftelse via epost.

Ansökningsformulär

Beskriv relevant utbildning, om du har det

Kreativa områden du är professionellt verksam i

Välj en eller flera

Antal år som yrkesverksam exklusive studier

Ladda upp filer

Innan du laddar upp filer, försäkra dig om att du följer instruktionerna för vad arbetsprov respektive examensintyg behöver innehålla.

Välj filer
(ctrl/cmd + klick för att välja flera filer)

Godkända filtyper: jpg, png, pdf, gif. Max enskild filstorlek: 6 MB, Max total filstorlek: 40 MB, Max antal filer: 10.

Hur hittade du till Illustratörcentrum?

OBS! Beroende på uppladdade filer kan det ta en stund för formuläret att skickas. Stanna kvar på sidan tills du får bekräftat att din ansökan har gått iväg.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer