Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Medlemskurs

kvinna i svart-vitt och illustration med glödlampor
Susanne Fessé, Illustration: Nikki Schmidt

17/1: Att skriva en ansökan till ett bild- eller formprojekt

Välkommen till en digital föreläsning och uppföljande feedback i grupp med Susanne Fessé, curator och skribent. Detta är ytterligare en chans att ta del av denna uppskattade föreläsning som arrangerades föregående år. 

Ett bild- och formprojekt kan vara kostsamt såväl i arbetstid som i produktion av en kommande utställning eller bokprojekt. För illustratörer och grafiska formgivare finns möjlighet att söka projektstöd från såväl Konstnärsnämnden som från kommun och landsting eller privata stiftelser. Men vad ska vara med i en ansökan? 

Illustratörcentrum tillsammans med Centrum för fotografi och Konsthantverkcentrum bjuder in sina medlemmar att delta vid en föreläsning kring hur man praktiskt kan genomföra arbetet med att skriva en projekttext, biografisk text, tidsplan samt CV och budget. Syftet med föreläsningen är att deltagarna ska få förståelse kring formerna för innehållet av en ansökan.

Information om deltagande

Vad: Föreläsning om att skriva ansökan med Susanne Fessé
När: 17 januari, kl 12.00–13.00
Hur: Via det digitala verktyget Zoom - länk skickas ut dagen innan.
Kostnad: Kostnadsfritt (sker med stöd av Region Stockholm)
Anmälan:Klicka här för att registrera anmälan, så skickas möteslänken ut direkt.

Förberedelser Zoom: Tillgång till dator och internetuppkoppling. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på din dator, så slipper du sitta med det strax innan föreläsningen börjar. Ha din mikrofon avstängd.

5/2: Uppföljande workshop

För er som närvarar vid föreläsningen ”Att skriva en ansökan till ett bild- eller formprojekt” finns möjlighet till fördjupning genom att delta vid feedback i grupp. Det finns 10 platser till workshopen som hålls på Zoom, lördagen den 5 februari.

Du som deltar skickar i förhand in ditt projekt (ett potentiellt projekt man vill söka stöd för) till Susanne Fessé som går igenom respektive texter för att sedan ge konstruktiv individuell respons i gruppsamtal. Vi tar upp textens utformande, skrivtekniska råd, val av antal bilder, vis att presentera verk/bilder etc. Vi kommer däremot inte att se på det enskilda projektets innehåll eller konstnärliga kvalitéer. Mer info skickas till de anmälda.
 

Datum feedback i grupp: Lördag 5 februari 
Inlämning av text: Måndag 24 januari kl 10. Tidigare lämning går självklart bra.
Tid: 15.00-17.00
Plats: Zoom, länk skickas ut till anmälda
Antal platser: 10

Anmälan: Obs! För att anmäla dig till feedbacken behöver du ha gått på föreläsningen ”Att skriv en ansökan till ett bild- och formprojekt”. Vid fler anmälda tillämpas lottning.
Anmäl till [email protected] senast den 18 januari.
Skriv att anmälan gäller workshop.


Varmt välkomna!
Illustratörcentrum

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer