Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Foto:Marie Herzog

Affischutställning i Malmö

Premiär för affischutställning under Southern Sweden Design Days i Malmö

Illustratörcentrum öppnar ett pop-up galleri på Friisgatan 12 i Malmö, Rum för bild och form. I samband med detta har vi har gett fyra illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare verksamma i Region Skåne möjligheten att visa en affisch under en månad var utanför galleriet.

Första affischen är formgiven av Amanda Berglund, frilansande illustratör, bildkonstnär och grafisk designer. Affischen sätts upp nu och sitter uppe under juni månad. Passa på att kika förbi under Southern Sweden Design Days.

Samtliga medverkande är Amanda Berglund, Astrid Sterngren, Rebecca Möller och Kristian Ingers.

Vi kommer att presentera alla medverkande formgivare löpande allteftersom vi byter ut affischerna.

Månadens utställare

Amanda Berglund

Besök Rum för bild och form

Adress: Friisgatan 12, Malmö

Tanken med Rum för bild och form är att skapa en offentlig mötesplats för yrkesverksamma utövare och företag inriktade på illustration, grafisk design, animation, tecknade serier, spel och visuellt berättande.

I de väl synliga lokalerna på Friisgatan kommer vi att genomföra en rad av aktiviteter, allt från releaser av nya böcker och tidskrifter – till workshop, utställningar och samtal.

Rum för bild och form är ett samarbete mellan Malmö universitet, Illustratörcentrum, Svenska Tecknare och Seriefrämjandet

Läs mer här

Amanda Berglund är en frilansande illustratör, bildkonstnär och grafisk designer som bor i Malmö. 

Inom illustration jobbar hon med bokomslag, bokinlagor och redaktionell illustration för tidningar och tidskrifter inom kultur, nyheter och för medlemsorganisationer. Det är en stor ämnesbredd på uppdragen, som sträcker sig över teman som ekologi, digital teknologi, kulturarbete, litteratur och kvinnohistoria. När hon skapar illustrationer använder hon sig av tekniker som gouache, bläck, akryl och linotryck.

Parallellt med illustration samarbetar hon med sin partner i designstudion Bukett Grafik, där de arbetar med grafisk formgivning i den sydsvenska kultursektorn.

Amandas affisch visas på Friisgatan 12 från och med 25 maj 2023 och sitter uppe under juni månad.

Publicerat 25 maj 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer