Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Foto:Marie Herzog

Affischutställning i Malmö

Premiär för affischutställning under Southern Sweden Design Days i Malmö

Illustratörcentrum öppnar ett pop-up galleri på Friisgatan 12 i Malmö, Rum för bild och form. I samband med detta har vi har gett fyra illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare verksamma i Region Skåne möjligheten att visa en affisch under en månad var utanför galleriet.

Första affischen är formgiven av Amanda Berglund, frilansande illustratör, bildkonstnär och grafisk designer. Affischen satt uppe i slutet av maj och kunde ses under Southern Sweden Design Days.

Samtliga medverkande är Amanda Berglund, Astrid Sterngren, Rebecca Möller och Kristian Ingers.

Vi kommer att presentera alla medverkande formgivare löpande allteftersom vi byter ut affischerna.

Månadens utställare

Kristian Ingers frilansar som illustratör och bor i Malmö. Han är utbildad lärare och jobbar även på Malmö stads utvecklingsavdelning på grundskoleförvaltningen. 

Främst arbetar Kristian med redaktionella illustrationer inom olika teman. Återkommande uppdrag är för bl.a tidningen Ottar, Psykologen och fackföreningstidningar.  Han använder sig av kollage när han illustrerar där han söker detaljer i periferin - i en katalog eller på ett vykort. Dessa använder han till att skapa nya miljöer och scenarion.

Kristians affisch visas på Friisgatan 12 från och med 31 augusti 2023 och sitter uppe under september månad.

Finissage och release under Malmö Gallerihelg 22-24 september

Fredag 22 september 2023, kl. 18-20
Finissage och katalogrelease av Swedish Illustrators & Graphic Designers 2024

Lördag 23 september, kl 12-16
Försäljning i galleriet av bilderböcker, illustrerade posters och collage

Söndag 24 september, kl 12-16
Försäljning i galleriet av bilderböcker, illustrerade posters och collage

FB-event

Läs mer

Besök Rum för bild och form

Adress: Friisgatan 12, Malmö

Tanken med Rum för bild och form är att skapa en offentlig mötesplats för yrkesverksamma utövare och företag inriktade på illustration, grafisk design, animation, tecknade serier, spel och visuellt berättande.

I de väl synliga lokalerna på Friisgatan kommer vi att genomföra en rad av aktiviteter, allt från releaser av nya böcker och tidskrifter – till workshop, utställningar och samtal.

Rum för bild och form är ett samarbete mellan Malmö universitet, Illustratörcentrum, Svenska Tecknare och Seriefrämjandet

Läs mer här

Tidigare utställare

Amanda Berglund är en frilansande illustratör, bildkonstnär och grafisk designer som bor i Malmö. 

Inom illustration jobbar hon med bokomslag, bokinlagor och redaktionell illustration för tidningar och tidskrifter inom kultur, nyheter och för medlemsorganisationer. Det är en stor ämnesbredd på uppdragen, som sträcker sig över teman som ekologi, digital teknologi, kulturarbete, litteratur och kvinnohistoria. När hon skapar illustrationer använder hon sig av tekniker som gouache, bläck, akryl och linotryck.

Parallellt med illustration samarbetar hon med sin partner i designstudion Bukett Grafik, där de arbetar med grafisk formgivning i den sydsvenska kultursektorn.

Amandas affisch visades 25 maj - 28 juni 2023.

Astrid Sterngren är frilansande illustratör, grafisk formgivare och spelgrafiker baserad i Malmö. Just nu är hon aktuell som illustratör till nysläppta boken Conrad och Katten.

Astrids affisch visades 28 juni - 29 juli 2023

Rebecca Möller är en illustratör från Skåne som har en bakgrund inom Digital Designer och Motion Designer.  Men idag är det illustration som är passionen.

Det började inte med den vanliga meningen  " jag älskade att rita som barn" som gjorde att hon ville bli illustratör, Inte ens under Hyper Island när man hade kroki lektion, eller när hon behövde sketcha/ rita. Så när kom passionen? 

Det hela kom från att hon insåg att man inte behöver kunna rita för att rita. Det finns inga rätt eller fel, utan mer en känsla. Så när man lyssnar på den känslan så kan man skapa magi som kan föras vidare till andra. När hon insåg detta så beställde hon en iPad och sedan var det kärlek vid första ögonkastet. 

Rebeccas affisch visades 29 juli - 30 augusti.

Publicerat 31 augusti 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer