Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Krokus, eget projekt av Ingela Backman

Aktuella tips och utlysningar i april 2023

Kurser och stipendier – här är några saker som du som medlem kan vilja ha koll på i april.

Utlysningar

Resestipendium

Ester Lindahls stipendiefond ger stöd för inspirationsresor. Sökande ska vara verksamma inom bildkonst eller skulptur, och 40 år eller yngre. Posta in en utskriven ansökan – den måste ha poststämplats senast den 13 maj. Läs mer här!

Hitta dina regionala och lokala stipendier och stöd

SKR, Sveriges kommuner och landsting, har precis publicerat resultatet från en undersökning som visar att ca 90% av alla kommuner och 95% av alla län stöttar lokal kultur via stipendier. Vi vill därför tipsa om att du själv kan undersöka om kommuner eller regioner som du bor i (eller har anknytning till genom tex din uppväxt) erbjuder olika stipendier och stöd som du kan ansöka.

Event och kurser

Kurs i företagande – västra Skåne

Bokföring, sociala medier, stress och kulturpolitik? Du som har eget företag och är verksam i den kreativa och kulturella sektorn kan ansöka till en plats på en gratis kurs i Landskrona 19-20 april. Ansök senast 7 april. Läs mer här!

Utställning och samtal om bokomslag – Stockholm

Jakten på det perfekta bokomslaget! Hornstulls bokhandel bjuder in till utställning och samtal med formgivare. 15 april (Sara R Acedo, Håkan Liljemärker, och IC-medlemmen Eva Lindeberg), och 22 april (Lukas Möllersten, och IC-medlemmarna Nina Ulmaja och Sofia Scheutz). Läs mer här!

Ansök till höstterminens högskolekurser – hela Sverige

2D-animation, 3D-modellering, narrativ design eller grunder i typografi? Kommande termin erbjuds en mängd kortare kurser för dig som vill bygga på din kompetens eller lära dig ett nytt program. Många kurser är på deltid och distans. Ansök senast 17 april. Fler kurser hittar du på antagning.se.

Seminarium: AI - hot och möjlighet – Stockholm samt videolänk

Konstnärernas Riksorganisation, KRO, bjuder in till ett halvdagsseminarium om AI för de som jobbar med text och bild. Det blir en djupdykning i juridik och de etiska och existentiella frågor som följer med teknikutvecklingen. 19 april kl 13.30-16.20, på biografen Zita i centrala Stockholm. Möjlighet att delta via länk erbjuds. Läs mer och anmäl dig här!

Designfrukost: "Hållbarhet utan konstnärlig kompromiss" – Göteborg

Röhsska museet bjuder på frukost, mingel och samtal. Fokus blir på modets och designens förutsättningar när konsten ska möta det socialt och ekologiskt hållbara. kl 09.00–10.30, 28 april, anmäl dig senast 24 april. Läs mer här!

Nätverksplats för etablerade och icke-etablerade inom bild- och form – hela Sverige

Konsten att delta ger möjlighet till personer som arbetar som kulturskapare från olika bakgrunder att träffas och utbyta erfarenheter med varandra. Tanken är att underlätta för utlandsfödda personer inom bild och form, att bli en del av den svenska kreativa sektorn. Programmet ger också en möjlighet för redan yrkesverksamma och etablerade i Sverige att skapa nya kontaktytor och nätverk med kollegor som har internationell kompetens. Läs mer här.

Publicerat 29 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer