Utlysning för medlemmar
Aktuella tips och utlysningar i februari 2023
Bidrag, tävlingar, kurser, föreläsningar! Här är några saker som du som medlem kan vilja ha koll på i februari.
Utlysningar
Kulturstipendier – Gävleborg
Sex stipendiater verksamma i Gävleborg beviljas 50 000 vardera. Stipendiet är en konstnärlig uppmuntran och kan ge möjlighet till förkovran eller att förverkliga ett utvecklingsarbete. Ansök senast 15 februari. Läs mer här!
Gästbostad och stipendie i Paris
Skapa, utveckla och fördjupa kontakter i utlandet! Yrkesverksamma bild- och formkonstnärer med konstnärlig praktik har en chans på gästlägenhet och stipendie hos Svenska Institutet. Ansökningsperiod 10 januari – 23 februari. Läs mer här!
Region Hallands kulturstöd
Du som är verksam i Halland rekommenderar vi att kolla in både utvecklingsstöd, som har deadline 28 februari, samt expresstöd som kan sökas under stora delar av året och ställer lite lägre krav på den ansökandes erfarenhet. Läs mer här!
Sveriges Författarfond
Nu är ansökan öppen för arbetsstipendier på ett, tre och fem år, samt särskild biblioteksersättning. Du som är tex serieskapare och som skapar både bild och berättelse kan räknas in bland författare. Deadline 1 mars. Läs mer här!
Region Kronobergs kulturstipendium
Du som är verksam i eller har anknytning till Kronobergs län kan ansöka om ett av fem arbetsstipendier om 60 000 kronor vardera och två ungdomsstipendier om 20 000 kronor vardera. Deadline 26 mars. Läs mer här! Kronobergs län erbjuder också året om mikrostöd till dig med eget företag, och gratis konsulttimmar med rådgivning för småföretagare.
Kulturbryggan – stöd till nya och oprövade kulturidéer
Vill du komma igång med ansökningar för projekt? Har du en projektidé som genom ämne eller utförande kan bidra till ny och oprövad kultur? Kulturbryggan gillar udda koncept! Du som har enskild firma kan ansöka. Ansökningsperiod 1-22 mars. Läs mer här! Kulturbryggan sänder dessutom live-webbinarier som på en timme ger dig mer info vad som är bra att tänka på när du söker stöd, och ger dig möjlighet att ställa frågor. Här kan du delta i webbinarier den 22 februari eller den 1 mars.
Ansök om IR – nu för både illustration och för viss grafisk form
Du som fått bilder publicerade i böcker utgivna 2018-2022 eller tidningar (print och webb) utgivna under 2022 kan registrera publiceringar hos Bildupphovsrätt för att få ut din individuella reprografiersättning. OBS! Nu går det även att få ersättning för vissa typer av grafisk form! Deadline 31 mars. Läs mer här!
Tävlingsanmälan till Kolla! 2023
Svenska Tecknare har öppnat anmälan till sin tävling för illustration, grafisk design och rörlig bild. Du kan söka med material som är producerat mellan 1 januari 2021 och 1 april 2023, du behöver inte vara medlem i ST och anmälan är avgiftsfri. Anmälningsperiod 1 december – 1 april 2023. Läs mer här!
Open call till OpenArt
Yrkesverksamma konstnärer från hela världen och alla fält bjuds in till utomhusutställning i Örebro. Du som är intresserad av mötet mellan konst och publik kan ansöka – oavsett vilket fält du är versam inom. Anmälningsperiod öppnar 31 januari. Läs mer här!
Event och kurser
Heldagskurs om att driva kulturprojekt – Luleå
Lär dig mer om att driva och ansöka om pengar för konstnärliga satsningar och andra kulturprojekt. Föreläsningar och kortare övningar förbereder dig inför vårens ansökningsperiod. 7 februari på Kulturhuset Ebeneser. Läs mer här!
Lättlästa serier för barn och unga – Malmö
Seriefrämjandet Skåne bjuder in till en programserie om att läsa, och skapa serier. Först ut är ett samtal om utgivning av lättlästa serier för barn och unga, tillsammans med Hegas förlag. 13 februari på Rum för Serier i Malmö. Läs mer här!
Kurs om att förbättra sitt företagande med digitala verktyg – Skåne
Få grundkoll på filhantering, offersystem, projektplanering och verktyg för att samarbeta med partners och för att presentera för kunder. För dig som är verksam i Skåne – kursen är gratis. Arrangeras av USB Create på uppdrag av Region Skånes kulturförvaltning. Heldag den 14 februari. Läs mer här!
Nätverksplats för etablerade och icke-etablerade inom bild- och form – hela Sverige
Konsten att delta ger möjlighet till personer som arbetar som kulturskapare från olika bakgrunder att träffas och utbyta erfarenheter med varandra. Tanken är att underlätta för utlandsfödda personer inom bild och form, att bli en del av den svenska kreativa sektorn. Programmet ger också en möjlighet för redan yrkesverksamma och etablerade i Sverige att skapa nya kontaktytor och nätverk med kollegor som har internationell kompetens. Konsten att delta finns där våra deltagare finns. Läs mer här.