Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utlysning för medlemmar

illustration: Veronica Ballart

Aktuella tips och utlysningar i november

Residens, stöd och workshopar! Och många event – här är några saker som du som medlem kan vilja ha koll på under november månad.

Utlysningar

Konstnärligt gestaltningsuppdrag

Deadline 28 november Läs mer här!

I samband med att servicehuset i Enskede, Dalen byggs om kommer både utomhusmiljön och inomhusmiljön rustas upp. Stockholm konst utlyser därför ett skulpturalt gestaltningsuppdrag till Dalens seniorboende för yttre gården samt även konstnärlig gestaltning som rör boendets inomhusmiljö.

Kopieringsfonden

Deadline 10 november. Läs mer här!

Kopieringsfonden delar ut 80 stipendier á 25 000 kronor under 2022. Fördelningen av stipendierna utgår ifrån sannolikheten att de sökandes verk (analoga eller digitala) har blivit kopierade inom undervisningen eller på arbetsplatser i Sverige. Alla illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare kan söka.

Ateljéstöd i Stockholm

Deadline 10 november kl 15:00. Läs mer här!

Ateljé eller studio i Stockholms stad och kranskommuner? Då kan du kanske få en stor del av din ateljéhyra betald.

Open Call: Konstdepartementet i Västmanland

Deadline 13 november. Läs mer här!

Bild- och formkonstnärer i Västmanland har chans på att delta i en arvoderad heldagsutbildning den 29 november. I utbildningen får du stöd att utveckla din konstnärliga praktik till en Skapande skola-workshop. Workshopen kommer därefter förmedlas på Konstdepartementet, vilket ger dig möjlighet till fler arvoderade uppdrag.

Virtuellt residens med Transit kulturinkubator

Deadline 20 november. Läs mer om residenset här!

Vill du utveckla din konstnärliga praktik och bygga nätverk genom digitala träffar? Residensen riktar sig till konstnärer i hela Sverige som bor och är verksamma på glesbygd, landsbygd, mindre stad eller ort. Residenset pågår under våren 2023 och avslutas med en virtuell utställning, vernissage och performance, för vilket MU-avtalsenlig ersättning utgår till alla deltagande konstnärer.

Residens via Konstnärsnämnden

Deadline 5 december. Läs mer här!

Tokyo, Johannesburg eller Stockholm? Fördjupa och utveckla din konstnärliga praktik, med tillgång till ateljé och stipendie.

Event

Cap&Design LIVE Inhousedagen, Stockholm

10 november, 9:00-17:00, Folkungagatan 90 - läs mer

En heldag med inspiration och föreläsare, som ska ge den som jobbar inhouse mer kunskap om strategier och kreativitet för att nå ut genom mediabruset. Illustratörcentrum är på plats och berättar om Beställarguiden mm.

Workshop för medlemmar, Stockholm

15 november kl 15:00läs mer här

Johan Egerkrans leder en lustfylld workshop där deltagarna spånar fram sina egna fantasivarelser - från snabbskiss till mer jobbade illustrationer. Fokus ligger på att locka fram barnasinnet och hitta glädjen i tecknandet, snarare än att "rita fint".

Release för Swedish Illustrators and Graphic Designers 2023, Stockholm

29 novemberläs mer eller haffa din biljett direkt

Varmt välkomna på release av Swedish Illustrators & Graphic Designers 2023

Kom förbi och mingla med branschkollegor, titta i årets katalog och lyssna till kvällens samtal. Begränsat antal platser.

Föreläsning Kom igång med TikTok!, Göteborg

1 december Läs mer

Få tips av Hanna KL, konstnär, designer och content creator, om hur du kommer igång med appen TikTok. Evenemanget hålls tillsammans med Svenska Tecknare som även har release för Tecknaren.

Workshop om planering och företagande, Luleå

8 december, 08:30-16:00, Kulturcentrum Ebeneser. Läs mer och anmäl här!

Reflektera, utvärdera och planera ditt kommande företagsår. Gratis heldagsworkshop.

Medlemsvisning Sven-Harrys konstmuseum, Stockholm

8 december läs mer här och anmäl dig

Utställningen är en process och förändras under hela perioden. Illustratören och formgivaren Erica Jacobson kommer vara på plats och måla under visningen. Efter visningen bjuder vi på dryck i restaurangen, följt av Craft Talk med Erica Jacobson och Sara Teleman.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer