Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
magpie illustration, treasure
Illustration: Hanna Ingvarsson, eget projekt

Aktuella tips och utlysningar i oktober 2023

Releasefester, residens och mycket mer! Här är sånt som du som medlem kan vilja hålla koll på under oktober.

Utlysningar

Region Uppsalas kulturstipendier - Uppsala län

Sök arbets-, utvecklings- och hedersstipendier för 2024! Ansöknan är nu öppen för professionella kulturutövare inom alla fält, som är folkbokförda i Uppsala län. Deadline 1 oktober. Läs mer här!

Residens som undersöker fantastik, magi och myt

Art Inside Out utlyser residenset Glömda världar, som äger rum under 8 veckor på Tjolöholms slott i Halland. Arvode om 100 000 kr + produktionsbudget. Verksamma i alla konstnärliga discipliner, i och utanför Sverige, är välkomna att göra en ansökan. Deadline 26 oktober. Läs mer här!

Endagskurs i att skapa med Virtual Reality - Halland

Den här kursen ger dig en översikt av den digitala bildkonstens möjligheter och utmaningar med immersiva lösningar. Nya tekniker och begrepp skapar nya former och verktyg för berättande och gestaltande, såväl externt som internt inom bild & konstområdet. Endagskursen hålls på Hallands konstmuseum den 7 november, ansök senast 1 november. Begränsat antal platser, läs mer och ansök här!

För sista året kan du söka stipendie från Fotokopieringsfonden

För sista året går det att ansöka om stipendier från Kopieringsfonden, som administreras av föreningen Svenska Tecknare. Alla illustratörer och grafiska formgivare med verk publicerade i Sverige kan söka – man behöver inte vara medlem i Svenska Tecknare. Besluten om stipendiater baseras på sannolikheten att de sökandes verk blivit kopierade inom
undervisningsväsendet och på arbetsplatser i Sverige. Ansök senast den 9 november. Läs mer och ansök här!

Tremånaders designresidens i Tyskland

Boende, materialkostnader, resekostnader + en mindre lön ingår i Pforzheims EMMA-stipendie. Målgruppen är unga designers inom alla designdiscipliner, från smycken till kommunikation. Sökande får vara max 35 år vid ansökningstillfället eller nyligen examinerade, och måste ha examen. 13 oktober och 8 november ges två videomöten där den som vill söka har möjlighet att ställa frågor. Deadline 15 november. Läs mer här!

Winter Artist Residency på Konstepidemin i Göteborg

Konstnärer i alla fält, från Sverige och hela världen, kan nu ansöka till residenset på Konstepidemin. Residenset ger tillgång till ateljé med bostad mot månadshyra, och förväntas ske i december och/eller januari. Deadline för ansökan 15 november. Läs mer här!

Pitcha din Skapande skola-aktivitet - norra Stockholm

Vallentuna kommun sätter ihop en utbudskatalog för läsåret 2023-2025, där pedagoger kan välja ut och boka program. Det går bra att föreslå både workshops och upplevelser, som kan ske på skolan eller hos kreatören. Du som vill erbjuda en bokningsbar programpunkt i utbudskatalogen behöver sätta ihop ett infoblad i A4-format (ensidigt eller dubbelsidigt). Infobladet ska presentera programpunktens upplägg, specifikation för vad som behövs (penna och papper? projektor? etc) samt alla kostnader för den som bokar. Skicka ditt infoblad och eventuella frågor till Skapande skola-samordnare för Vallentuna kommun, Vesna Stanisic (vesna.stanisic@vallentuna.se), deadline 20 november.

Event

Strömma webinariet AI and the Illustration Industry

Äntligen! I september bjöd European Illustrators Forum in till ett seminarium med internationella perspektiv på hur illustratörer förhåller sig till en framtid i förändring. För den som missade livesändingen fins nu webinariet att ta del av. Se det här!

Föreläsning om att skapa barnserier - Malmö

Hur skapar en barnserier? Seriefrämjandet Skåne bjuder in till en föreläsning med Thure Gunnarsson, seriemanusförfattare för Bamse och LasseMajas detektivbyrå. På Rum för serier, Friisgatan 11, 9 oktober kl 19:00. Läs mer här!

Katalogrelease Swedish Illustrators & Graphic Designers 2024 - Stockholm

Vi firar releasen i våra nya lokaler på Kungsholmen, precis intill Kungsholmstorg. Det blir samtal med årets omslagsformgivare Martin Ander, och vi bjuder på dryck och lättare snacks. 12 oktober, kl 17:30-20:00. Läs mer och OSA här!

Seminarium och fest på Kolla!-dagen - Stockholm

Svenska Tecknare bjuder in till inspirationsdag och galakväll på Färgfabriken den 4 oktober. Delta digitalt eller på plats under ett seminarium om kreativitet och AI, och närvara vid branschfest och prisutdelning för Kolla!-tävlingen. Illustratörcentrums medlemmar får 50% rabatt på biljetter med koden KOLLA50. Läs mer här!

Endagsfestivalen New identities - Stockholm

Beckmans bjuder in till en endagsfestival om visuell identitet, med samtal, utställningar mm. Festivalen hålls i skolans lokaler på Lidingö, den 14 oktober. Läs mer och köp biljett här!

Illustrationsfestival - Malmö

Den 21 oktober är Illustrationsfestival tillbaka på Inkonst andra året i rad! Festivalen riktar sig till yrkesverksamma illustratörer, nyfikna hemmaskissare och alla som har ett intresse för illustration och bildberättande. Gratis inträde på Inkonst, program späckat med workshops och talare, och så kommer Illustratörcentrum att vara på plats. Vi ses där! Läs mer här!

Seriefest i Väst

Seriefestivalen återvänder med programpunktar på flera orter i Västra Götaland. Och under Kulturnatta invigs festivalens seriemarknad, som kommer att hållas på Frilagret under 27-28 oktober. Läs mer här!

Bästa festivalen: konst med barn och unga - flera platser i Götaland

Det sydsvenska nätverket Bästa Biennalen arrangerar många aktiviteter året om och dessutom en festival, Bästa festivalen, som täcker drygt 100 programpunkter. Bästa festivalen är Sveriges största konstfestival, där barn och unga skapar direkt med konstnärer och pedagoger. I år hålls festivalen 21 oktober - 5 november. Läs mer här!

Workshop: få inspiration i ditt företag - distans

En tvåtimmars workshop via videomöte, om struktur, ekonomi, säljtips och marknadsföring. Arrangeras av fackföreningen DIK och är tillgänglig för DIKs medlemmar. 22 november. Läs mer här!

Endagskurs i frilansekonomi - Göteborg

Få koll på bra (och dåliga) avdrag, moms och pension! Du som frilansar med egen firma (eller frilansar på tjänst) kan ansöka till den här endagskursen. Kursen hålls den 6 december, ansök om en plats senast 30 november. Läs mer här!

Publicerat 29 september 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer