Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utlysning för medlemmar

Foto: Kristoffer Marchi (i bild: Hard softness av Malin Pierre)

Ansök till Ung Svensk Form 2023!

Sök senast 17/9 för chans till stipendier och deltagande i den årliga utmärkelsens utställning och turné.

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och syftar till att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning samt att nå ut till nya målgrupper. Ung Svensk Form ska fylla en viktig funktion som ett forum där möten mellan formgivare, publik och producent uppstår. Där kontakter etableras och samtal påbörjas.

Projektet startades 1998 på initiativ av Svensk Form och Form/Design Center i Malmö.

Vem kan söka?

Utställningen vänder sig till unga formgivare verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivare som 36 år eller yngre (födda 1985 eller senare) är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid den aktuella tidpunkten.

Ung Svensk Form delar inte upp ansökningar i kategorier och anledningen till det är att vi vill stimulera gränsöverskridande projekt. Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, inrednings- och utställningsarkitektur, möbler, konsthantverk, armatur, glas, keramik, metall, textil och mode. Du kan också söka med foto, rörlig bild, webb och multimedia.

De bidrag som anmäls behöver inte vara i produktion utan kan vara skolprojekt, idéer, modeller, prototyper eller annat.

Utställning och turné

Deltagare i utställningen diplomeras och deras bidrag presenteras tillsammans med juryns utlåtande i utställningskatalogen. Stipendier delas ut till nominerade som särskilt har utmärkt sig. Utställningen turnerar både i Sverige och utomlands.

Ansökan

Att söka till utställningen medför en ansökningsavgift. Läs mer om Ung Svensk Form på deras webbplats, här kan du även läsa mer om ansökan och se tidigare deltagare som antagits till utställningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer