Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
porträtt på kvinna i hatt
Bildvärld/Gränsland Joanna Hellgren

Bildvärld/Gränsland 11 april & 23 maj (Region Syd)

Under våren 2023 utforskar Bildvärld/Gränsland Silent Books och bild som poesi under två kvällar som består av föreläsningar, samtal och workshops på Inkonst i Malmö. Projektet genomförs i samarbete med Inkonst och med stöd av Region Skåne.

Dörrar öppnar: 18.00

Samtal och workshop: 18.30

Fri entré! Ingen anmälan krävs.

Mer info på https://bildvärldgränsland.se

11 APRIL: JOANNA HELLGREN

Hur bildsätter man en dikt eller poetisk text? Vilken funktion har bilden i det poetiska berättandet och hur kan man arbeta med illustrerad poesi riktad till barn? Joanna Hellgren håller en föreläsning med utgångspunkt ur sin medverkan i den unika antologin för barn ”En bro av poesi” och vi samtalar kring hennes erfarenheter av att illustrera poetiska texter. Efter föreläsningen håller hon en workshop där besökarna själva får illustrera poesi.

Porträtt på kvinna i glasögon och rosa väst
Bildvärld/Gränsland Karin Cyrén

23 MAJ: KARIN CYRÉN

Hur skapar man egentligen en Silent Book? Vilka utmaningar och möjligheter rymmer en textlös berättelse? Kvällens gäst Karin Cyrén föreläser, samtalar och håller en workshop med utgångspunkt från sin textlösa bilderbok “Maraton”. Klara. Färdiga. Gå! I “Maraton” får läsaren följa ett spännande maratonlopp upp för berg, och förbi faror som lurar på vägen. Vad kommer att hända, och vem vinner? Läsaren får rollen som sportkommentator när de tävlande springer sin spännande färd över boksidorna.

Publicerat 20 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer