Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Texten "Creators connect Gothenburg" står på blå och gul mönstrad bakgrund.
Creators connect Gothenburg. Grafik: Victoria Skoglund

Creators connect Gothenburg – sommarmingel 2 juni

Välkommen på Svenska Tecknares och Illustratörcentrums sommarmingel på Göteborgs Bildverkstad i kombination med release för Tecknaren nummer 2 2022. Temat för kvällen är ”Creators connect Gothenburg” och riktar sig särskilt till nya kreatörer i Göteborg.

Under kvällen får vi en presentation av mentorskapsprogrammet Konsten att delta: Skulptören och metallkonstnären Shapoor Akbari och textilkonstnären Statira Jazayeri, båda baserade i Göteborg, berättar om sina erfarenheter av detta matchningsprojekt.

De kommer dela med sig om sina konstnärskap och hur möten med kollegor har haft betydelse för deras yrkesvägar. Konsulenterna Samtida konst, arkitektur, form och design, Västra Götalandsregionen ingår i det nationella nätverket Konsten att delta, och utbyter erfarenheter kring arbetet med vidgat deltagande med kollegor runt om i landet.

Det blir även en introduktion till möjligheterna på Göteborgs Bildverkstad genom ett samtal med den grafiska formgivaren Victoria Olsson Bill, som berättar om några bokprojekt som hon arbetat med där.

På plats finns även nummer 2 av Tecknaren som innehåller ett reportage om att teckna barn, ett porträtt på formgivaren Björn Kusoffsky, en essä av den ukrainska grafiska formgivaren Aliona Solomadina, en analys av illustrationer i läromedel och faktaböcker, samt bilder av ukrainska illustratörer.

När och var:

Torsdagen den 2 juni ses vi klockan 17.00–20.00,
på Göteborgs Bildverkstad, Klippan 6 i Göteborg.

Här kan du se eventet på Facebook.

Grafik: Victoria Skoglund, www.skogengrafiskform.se

Publicerat 13 maj 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer