Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Foto: Hugo Sandsjö

Creators connect 14 september

Creators Connect presenterar ett urval av ukrainska konstnärer och kreatörer som är bosatta i Västra Götaland och jobbar med konst, konsthantverk, slöjd, illustration, grafisk formgivning och 3D modellering.

Utställningen i form av 14 affischer finns att se på Formcenter Väst.

Vernissage torsdagen den 14 september kl 16-19.

Utställningen visas mellan den 14 - 21 september 2023 i Våghuset, på Masthamnsgatan 3, Göteborg

Creators connect är ett nätverk för kulturskapare på flykt för att kunna utbyta erfarenheter med varandra och kollegor med lokalt etablerade praktik- och kontaktnät. Nätverket stöttar professionella konstnärer som tvingats fly till följd av Rysslands invasion av Ukraina, med slutmålet att etablera fler utlandsfödda konstnärer i konstsektorn och utveckla Västra Götalandsregionens konstliv.

Creators Connect är initierat av en grupp fria kulturorganisationer i samarbete med Förvaltningen för Kulturutveckling VGR och drivs av Göteborg Bildverkstad

Bland samarbetspartner har vi kulturorganisationer som har fysiska verkstäder med teknikstarka arbetsplatser för olika former av bildskapande och för bildproduktion, samt bransch- och medlemsorganisationer.

Creators connect arbetar med olika metoder för att stödja nyanlända utövare som workshops och lektioner med regionala konsulenter, konstnärer och kreatörer. Utövarna som ingår creators connect i får beroende på behov kostnadsfritt tillgång till medlemskap och kurser i samarbetande kulturorganisationer, delta i utställningar och konsthantverk- och slöjdmarknader. Men också att delta i matchningsprogram med lokal kollega, där strategisk planering och individuell kartläggning ingår för varje konstnär. Vi erbjuder också ekonomiskt stöd för material och produktion samt resor och anordnar större nätverksträffar.

Creators connect är ett samarbete mellan Illustratörcentrum, Göteborg Bildverkstad, Förvaltningen för Kulturutveckling VGR, Svenska Tecknare, KKV Göteborg, Centrum för Fotografi och ADA.

I affisch produktion medverkade Amanda Johansson (fotografering av verk) och Ola Lindgren (grafisk formgivning).

Creators connect
Olga Gorova
Maryna Timochkina
Kyrylo Zhuravel
Grigorii Petrus
Daryna Piddubniak
Daryna Pohonych
Oleksandra Voronina
Maria Borodai
Lilia Samkova
Iryna Stavytska
Vuliia Stepaniuk
Anzhela Popova
Liudmyla Kokosh

Publicerat 1 september 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer