Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utställning

Fönstermålningar ska ge hopp i coronatider

Tomma butikslokaler ut mot Östra Hamngatan har tillfälligt upplåtits till Illustratörcentrum och här skapas fönstermålningar av fyra lokalt förankrade kreatörer som tolkar temat Hopp i coronatider.

Pandemin har visat oss hur viktig visuell kommunikation är, samt hur viktigt det är att de budskap som förmedlas når ut till alla i samhället. Med denna utställning vill Illustratörcentrum inspirera till fler initiativ att använda professionella bild- och formskapare i det offentliga rummet.

Medverkande kreatörer: Elin Molander, Hugo Sandsjö, Jiawen Mao och Ellinor Richey
Projektledare Illustratörcentrum väst: Karolina Westenhoff
Utställningsgrupp: Alexis Holmquist, Valeria Hedman, Erica Jacobsson, Fredrik Anvin och Mika Kastner Johnson

”Vi vill synliggöra Illustratörcentrum och alla våra medlemmar och visa på den potential som illustration och visuell kommunikation besitter för att berätta och föra ut ett budskap. Förhoppningsvis kan det här gestaltandet bidra till att visuella budskap används mer i ett post-corona samhälle.” /Karolina Westenhoff, formgivare och projektledare för Illustratörcentrum i väst. Utställningen har curerats utifrån mångfaldskriterier för att representera en bredd av olika tekniker och uttryck inom visuell kommunikation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer