Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Webbinarium

Föreläsning med Ishtar Bäcklund Dakhil

Torsdagen den 10 december välkomnas Illustratörcentrums medlemmar till en digital föreläsning med illustratören och multidisciplinära konstnären Ishtar Bäcklund Dakhil. Under föreläsningen får vi inblick i hur en bakgrund som professionell skejtare med kärlek till barnböcker ledde fram till att skapa en interaktiv och immersiv bilderbok i VR under hennes examensarbete på Konstfack 2019, som nyligen tilldelades utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Innovation. 

Vi får även ta del av den konstnärliga processen, bl.a. hur idén tog henne till techhubbens San Francisco till att under 10 intensiva veckor skapa något som saknar tidigare jämförelse.

Föreläsare Ishtar Bäcklund Dakhil är verksam i Stockholm och studerar idag på Masterprogrammet i Visuell Kommunikation på Konstfack och har sen tidigare en kandidat i Grafisk design och Illustration från Konstfack samt California Collage of the Arts (CCA) i San Francisco. Ishtar har bl.a. illustrerat boken Odysseus pojke, utgiven på Bonnier Carlsen och arbetta för kunder som Rörstrand, Concrete Wave Magazine och Bustin Boards. Hon tilldelades nyligen utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Innovation för bilderboken och VR-upplevelsen ”Aldrig Ensam”.

Information om deltagande

Vad: Digital föreläsning med Ishtar Bäcklund Dakhil
När: Torsdag 10 december, kl 10.00–11.00
Hur: Via det digitala verktyget Zoom, klicka på nedan länk innan föreläsningen börjar:
https://zoom.us/j/95906504375?pwd=VXIxcTZRdFVZVW5POGtBMUV4Nnk3QT09
Meeting ID: 959 0650 4375
Passcode: 352277
Kostnad: Kostnadsfritt
Anmälan: Ange gärna i Facebook-eventet om du önskar närvara så vi får en uppskattning om antal deltagare.

Förberedelser: Tillgång till dator och internetuppkoppling. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på mobiltelefon eller dator, så slipper du sitta med det strax innan föreläsningen börjar. Sitt gärna i ett avskilt rum där du kan lyssna ostört.

Observera att föreläsningen kan komma att spelas in och läggas upp på Vimeo. Vill du inte synas i bild kan du alltid stänga av din kamera.

Foto på Ishtar Bäcklund Dakhil: Nils-Emil Nylander, foto på bok: K-print

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer