Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration: Helena Davidsson Neppelberg

Föreningens styrelse 2024

På årsmötet den 29 april 2024 valdes följande personer till föreningens förtroendeposter:

Fredrik Anvin – Foto:

Fredrik Anvin

Ordförande

Digital Art Director med lång arbetserfarenhet från några av sveriges största webbyråer. Han har även startat och drivit en mindre designbyrå under en längre period. Han har bl.a jobbat med större webbprojekt för Dramaten, Svenska Golfförbundet, Svenska Kennelklubben, VRAK Museum, Unionen m.fl. Numera jobbar han på en mindre byrå i Stockholm och är sen ett år sedan återigen bosatt i gamla hemstaden Västerås efter längre sejour i Stockholm på ca 20 år.

Alexandra Falagara – Foto: Märta Thisner

Alexandra Falagara

Kassör

Alexandra Falagara, frilansande illustratör och formgivare, arbetar brett med visuell kommunikation, teckning, text och lärande. Tillsammans med Brita Leitmann grundade hon 2012 Bastion – Agency Studio Lab. Det är en designstudio och ett konstnärligt projekt, i vilket de forskar i hur identitet, normer och gränser formas och reproduceras genom visuell kultur och utarbetar metoder för hur en kan omsätta maktkritisk teori i designpraktik. Vid sidan av sin praktik som kreatör är Alexandra lektor på masterprogrammet Graphic Communication Design vid Det Kongelige Akademi (DK).

Jenny Soep – Foto: Mattias Bengtsson

Jenny Soep

Vice ordförande

Jenny Soep är en bildkonstnär och illustratör som ständigt undersöker möjligheterna i ”livetecknandet”, i publika, intima och utbildande situationer. Hon har bla tecknat för Polarpriset, Svensk Musikvår, Connect Musik Festival (Skottland), Castle of Light (Skottland), National Museum, Arvika Ljus, Subtopia, Karin Rehnqvist, Scenkonst Sörmland, Sound of Stockholm, Unicef, Add Gender, Totalteatern, Stockholm Resilience Center, och Lunds, Stockholms och Linköpings Universitet.

Jenny Soep tecknar, målar och illustrerar på många olika vis, på papper, iPad eller fönster. Ibland projiceras det hon illustrerar via projektor på storbildsskärmar eller väggar. Allt beroende på sammanhang, men tex som live performance art och/eller med musiker, dansare, skådespelare och även en clown!

Rickard Grönkvist

Rickard Grönkvist

Ledamot

Rickard Grönkvist är en frilansande illustratör, grafisk formgivare och fotograf med bas i Malmö. Hans maner kan bäst beskrivas som ganska snällt och färgglatt. Rickard jobbar oftast mot olika byråer och har haft förmånen att jobba med kunder som Malmö Stadsbibliotek, Liseberg, Malmö Folketspark, Malmö Opera, Råd & Rön, Tidningen VI, Prisjakt, Västerpartiet med flera. På senare tid har han även föreläst på skolor kring att arbeta som frilans. 

Ben Baker – Illustration: Ben Baker

Ben Baker

Ledamot

Ben Baker (f.1971) är en konstnär, illustratör och animatör från Storbritannien nu bosatt i Göteborg. Han delar sin arbetstid mellan kommersiella uppdrag för illustration och 2d-animation, ofta med en färgstark, lekfull stil, och sin egen konstpraktik med målningar, teckningar och utställningar. Ben är också involverad i en organisation som heter Koami, en social, kreativ studio fokuserad på korspollinering av konst, teknik och kultur.

Anna Stam – Illustration: Anna Stam

Anna Stam

Suppleant

Digital AD och UX Designer med mångårig erfarenhet av att driva och genomföra digitala projekt. 

Övriga invalda för verksamhetsåret 2024

Valnämnden/valberedningen
Mika Kastner Johnson, sammankallande
Alexis Holmqvist

Medlemsrevisor
Marie Herzog

Auktoriserad Revisor
Mikael Christensson, Sonora AB

Publicerat 23 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer