Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration med orden Konsten att leva på det vi gör
Konsten att leva på det vi gör. Grafisk form och illustration av Karolina Eriksson och Ola Jeppsson, OK Studio.

Handbok: Konsten att leva på det vi gör

Rättigheter, skyldigheter, förhandlingar, offerter och fakturor. För kreatörer som arbetar på frilansbasis krävs färdigheter utöver det kreativa skapandet. För att stärka visuella kreatörer i sin vardag har fackföreningen Svenska Tecknare tagit fram handboken: Konsten att leva på det vi gör.

Konsten att leva på det vi gör ­är en handbok med viktig information tänkt att stärka yrkesutövare inom Svenska Tecknares fält. Handboken berör situationer som visuella kreatörer kan möta i sin frilanstillvaro och tips på hur de situationerna ska hanteras. Genom guidning och rätt information är tanken att yrkesutövare lättare ska agera på ett sätt som ger hållbarhet för den enskilde och i branschen, och bidra till att respekten för yrkeskåren bibehålls.

Handboken skickas ut till alla medlemmar i Svenska Tecknare. Är du inte medlem och vill ha ett tryckt exemplar maila info@svenskatecknare.se. Den finns även tillgänglig för nedladdning på Svenska Tecknares hemsida.

Release av handboken i Stockholm och Göteborg

Den 9 mars är det release i Stockholm på Stora Nygatan 7 och 14 mars i Göteborg på Göteborgs bildverkstad.

Läs mer här.

Beställarnas handbok: Beställarguiden

Beställarguiden är en handbok för beställare av visuell kommunikation, framtagen av Illustratörcentrum. Om du som kreatör behöver stöttning eller vill informera din beställare om något steg i beställningsförfarandet - skicka dem Beställarguiden.

Beställarguiden finns för läsning, nedladdning eller beställning av ett fysiskt ex på vår hemsida.

Publicerat 14 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer