Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration: Hanna Eliasson // Lupo Manaro

Illustrationsfestival i Malmö

Den 21 oktober är Illustrationsfestival tillbaka på Inkonst andra året i rad! Festivalen riktar sig till yrkesverksamma illustratörer, nyfikna hemmaskissare och alla som har ett intresse för illustration och bildberättande.

Illustratörcentrum kommer att finnas på plats för att prata förmedlingstjänster och medlemskap. Med oss har vi årets katalog Swedish Illustrators & Graphic Designers 2024 till försäljning. Vi ses!

Plats: Inkonst, Bergsgatan 29 i Malmö

Tid: Dörrarna öppnas kl. 11.00.

Illustratörcentrums medlemmar i festivalens program

Se hela programmet här.

ILLUSTRERA KOMPLEXA FENOMEN med Arad Golan Coll & Nikki Schmidt

Vilka är styrkorna i att använda illustration för att förklara och sammanfatta komplexa och abstrakta fenomen? Vilka verktyg och arbetssätt kan vi som illustratörer använda oss av för att gestalta kunskap om till exempel klimatförändringar eller pandemier?

Arad Golan Coll är en frilansande illustratör baserad i Malmö som främst jobbar redaktionellt för tidningar och tidskrifter både i Sverige och internationellt. Med en förkärlek för grafiska trycktekniker och problemlösning jobbar han ofta konceptuellt och strävar efter att gestalta budskap och teman på ett insiktsfullt eller lekfullt vis, som återspeglar ämnets karaktär.

Nikki Schmidt är en Malmöbaserad illustratör, Live Scriber och Art Director som fångar upp innehållet i samtal genom att teckna live och fånga höjdpunkter till en lättförståelig överblick. Nikkis drivkraft är social och hållbar utveckling och i sitt arbete försöker hon ta ett steg tillbaka och se förbi det uppenbara behovet, vilket ofta leder till ett mer holistiskt resultat.

Samtalsledare: Marie Herzog

ATT TRÖSTA ETT MONSTER med Clara Dackenberg

Vi djupdyker in i Clara Dackenbergs arbetsprocess med bilderboken Att trösta ett monster. Hur skapade Clara illustrationerna till berättelsen, vilka tekniker använde hon och hur tänker hon kring bilder i relation till text och dramaturgi? Att trösta ett monster är skriven av Jesper Cederstrand och utgiven på Natur & Kultur våren 2023.

Clara Dackenberg är en Umeåfödd illustratör baserad i Malmö. Efter studier vid HDK och Konstfack har hon arbetat med illustration och bildkonst inom barnkultur. Clara debuterade som bilderboksillustratör 2010 med Nu eller kanske Mu – en kärlekshistoria och har sedan dess illustrerat en rad titlar för olika förlag

WORKING WITH COMICS med Erik Svetoft (in English)

Hur ser en serietecknares arbetsliv ut? Följ med bakom kulisserna när Erik Svetoft pratar om att skriva, rita och formge serieromaner. Erik visar delar ur processen bakom den grafiska romanen SPA (2021) samt ett nytt aktuellt bokprojek

Erik Svetoft är en Malmöbaserad serietecknare som tog sin Masterexamen från Konstfack 2019 och sedan dess frilansar på heltid. Han har bland annat gett ut sju serieböcker, animerat en kortfilm och illustrerat flera bilderböcker för barn varav en blivit Augustnominerad.

For information in English, please visit bildvärldgränsland.se

ANIMATION med Ben Baker (in English)

Ben Baker berättar om processerna bakom några av de animationer som han har skapat. Vi får följa med från grov skiss till färdig film, titta på animerade loopar, ta del av informationsfilmer, animationer för augmented reality samt introduceras till grunderna i animationsteori.


Ben Baker är en konstnär, illustratör och 2d-animatör från Storbritannien. Ben är numera bosatt i Göteborg och delar sin tid mellan att arbeta med egen konst och kommersiella uppdrag. Hans företag Create Shapes har specialiserat sig på lekfulla 2d-animationer, illustrationer och affischer med en färgstark, målande, analog stil.

For information in English, please visit bildvärldgränsland.se

MÖNSTERKOLLEKTION med Lina Schnaufer

Lina Schnaufer berättar om sina arbetsprocesser och erfarenheter kring att arbeta med mönsterformgivning. Hon visar upp olika uppdrag och delar med sig av hur hon skapar sina mönster steg för steg. Vi får följa hennes arbete från idé till färdig produkt med fokus på formgivning för tapeter.

Lina Schnaufer är en illustratör och mönsterformgivare med bas i Göteborg. Hon har en bred repertoar av uppdrag bakom sig för både stora och mindre företag. Linas mönsterformgivning präglas av fantasi, rörelse och växtlighet. Hon har arbetat fram en handfull egna tapetkollektioner som säljs i ett flertal länder.

Publicerat 13 oktober 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer