Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Serietecknaren och illustratören Hanna Böhm. Fotograf: Louise Helmfrid

Inspelad workshop om visuell kultur och illustrationens normkritiska potential

Bilden tar allt större utrymme i vår kommunikation och en bild är sällan neutral. Den kan befästa, reproducera, stereotypisera. Hur kan vi som kreatörer, med inflytande över bilden, istället röra oss mot att förändra?

Denna inspelade digitala workshop innehåller diskussioner om visuell kommunikation och värdet av normkritik i konstnärligt bildspråk. Deltagare kunde reflektera kring exempel på normkritiskt skapande, bemöta eventuella utmaningar, och identifiera möjligheter för kreatörer att utvecklas i sitt skapande.

Hanna Böhm är serietecknare och illustratör bosatt i Stockholm som arbetar i blandteknik med en bred färgpalett och ett öga för detaljer. I sin konst och sitt serieberättande utforskar hon teman som antirasism och feminism, där det privata får konkurrera med det politiska. Hennes serier har synts i Galago, Ottar, Bang, och just nu i en vandrande utställning med Seriefrämjandet. Utöver sitt skapande håller hon även i föreläsningar och workshops på tema normkritik och antirasistiskt skapande.

Föreläsningen går att ta del av i efterhand under hela 2022 och 2023. Se videon här!

Publicerat 11 maj 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer