Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Typografisk bild
Grafisk form: Ateljé Grotesk

Katalogrelease + Drawing Room i Malmö 23 mars

Illustratörcentrum bjuder in till Form/Design Center och release för katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2023 – vår prisbelönta katalog med 212 illustratörer, grafiska formgivare och animatörer som visar en mångfald av kreativitet.

Innan releasen blir det samtal! I Drawing Room bjuder lokala formgivare in internationella formgivare som de beundrar till ett internationellt möte för grafisk form i dess vida bemärkelse. Denna gång har Malmöbaserade Illustratörcentrum-medlemmen Arad Golan Coll bjudit in spanska formgivaren Laura Liedo.

illustration
Illustration: Arad Golan Coll
illustration
Illustration: Laura Liedo

Arad Golan Coll

Arad Golan Coll är en frilansande illustratör baserad i Malmö med en illustrationsexamen från Falmouth University (UK) och har tidigare studerat grafisk design och grafik. 

Arad arbetar främst med redaktionella kunder i Sverige och utomlands och gör ibland bokomslag och posterdesign. Med förkärlek till trycktekniker och lekfulla idéer ägnar han också tid åt personligt arbete vid sidan av sitt beställningsarbete. Har bl a jobbat med Regeringskansliet, The Guardian Labs, Money Magazine, Alkohol & Narkotika.

Laura Liedo

Laura Liedo är en illustratör baserad i Barcelona. Laura studerade creative illustration på EINA School of Art and Design i Barcelona.

Hon arbetar främst med olika internationella tidskrifter och tidningar. Bland hennes uppdrag kan vi hitta Boston Globe, Time Magazine, Vogue eller Wall Street Journal. Laura arbetar vanligtvis konceptuellt med enkla former, platta färger och letar efter en touch av humor eller ömhet i hennes karaktärer.

Katalogrelease + samtal 23 mars

Katalogrelease för Swedish Illustrators & Graphic Designers 2023 och samtal mellan Arad Golan Coll och Laura Liedo. Alla deltagare får med sig ett ex av katalogen med hem.

Tid och plats
23 mars 17.30-19.30, Form/Design Center, Plan 3 (Hedmanska gården vid Lilla Torg i Malmö.)

Kostnad
Gratis

För vem
För alla – Föreläsningen ges på engelska.

Workshop Drawing Room 24 mars

För dig som inte fick nog av samtal och katalogrelease den 23 mars, kommer det att finnas möjlighet att delta på en workshop med Arad Golan Coll nästkommande dag.

Tid och plats
TBA, Form/Design Center

Anmälan
Max 10 platser. Anmälan sker till Form/Design Center, anmälningslänk läggs upp inom kort.

Form/Design Center i Malmö är den främsta plattformen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

I projektet Drawing Room bjuder lokala formgivare in internationella formgivare som de beundrar till ett internationellt möte för grafisk form i dess vida bemärkelse. Ett rum för kreativitet, inspiration, internationellt kulturutbyte och kunskap.

Publicerat 1 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer