Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Aktuellt

SR Julkalender,Mattias Hjerpe Olsson Foto: Lina Arvidsson

Mattias Olsson illustrerar årets julkalender i radio

Bergvaktarens hemlighet är titeln på årets julkalender i Barnradion. Mattias Olsson, medlem i Illustratörcentrum, är illustratören  som i år visualiserar ljuddramat genom sin penna. Kompositörerna Frida Johansson och Henrik Oja skriver musiken.

Bergvaktarens hemlighet är en spänningsfylld och magisk berättelse om att söka och hitta sin plats i världen. I centrum står en ung tjej, ett berg och en legend – det är också en nutida historia om vänskap, identitet och mod.

Skånebaserade illustratören Mattias Olsson har mångårig erfarenhet av att illustrera barn- och ungdomsböcker. Nu illustrerar han för första gången en ljudbaserad berättelse.

– Det finns många detaljer att upptäcka i årets bilder. Jag minns själv hur magiskt det var att låta blicken vandra över kalendern under lyssningen och att sen få öppna luckan. Och vilken lyx för barn idag att kunna gå in och se mer på Barnradions hemsida. Jag tycker det är en stor ära att få teckna dessa bilder i år, säger Mattias Olsson.

Bergvaktarens hemlighet har premiär den 1 december 2022 och sänds i P4 samt i Sveriges Radio Play. Det går även att lyssna på Julkalenderns hemsida hos Barnradion. Manusförfattare är Ylva Hällen och Sara Edwardsson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer