Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
porträtt av en kvina och en man
Alexandra Falagara och Rickard Grönkvist

Nya ledamöter i styrelsen

Under Illustratörcentrums årsmöte, onsdagen den 26 april 2023, valdes nya ledamöter och suppleanter in i styrelsen.

De nya ledamöterna är Rickard Grönkvist och Alexandra Falagara. Ny suppleant är Anna Stam och Ben Baker valdes till backup och kan adjungeras till styrelsemöten. Omvalda till styrelsen är ordförande Valeria Hedman, vice ordförande Fredrik Anvin och ledamot Jenny Soep.

Alexandra Falagara, foto: Märta Thisner
Rickard Grönkvist, foto: privat

Alexandra Falagara

Ledmot

Alexandra Falagara, frilansande illustratör och formgivare, arbetar brett med visuell kommunikation, teckning, text och lärande. Tillsammans med Brita Leitmann grundade hon 2012 Bastion – Agency Studio Lab. Det är en designstudio och ett konstnärligt projekt, i vilket de forskar i hur identitet, normer och gränser formas och reproduceras genom visuell kultur och utarbetar metoder för hur en kan omsätta maktkritisk teori i designpraktik. Vid sidan av sin praktik som kreatör är Alexandra lektor på masterprogrammet Graphic Communication Design vid Det Kongelige Akademi (DK).

Rickard Grönkvist

Ledamot

Rickard Grönkvist (född 1978) är en frilansande illustratör, grafisk formgivare och fotograf med bas i Malmö. Hans maner kan bäst beskrivas som ganska snällt och färgglatt. Rickard jobbar oftast mot olika byråer och har haft förmånen att jobba med kunder som Malmö Stadsbibliotek, Liseberg, Malmö Folketspark, Malmö Opera, Råd & Rön, Tidningen VI, Prisjakt, Västerpartiet med flera. På senare tid har han även föreläst på skolor kring att arbeta som frilans. 

Anna Stam

Suppleant

Digital AD och UX Designer med mångårig erfarenhet av att driva och genomföra digitala projekt. 

Ben Baker, foto: Karin Björck

Ben Baker

Backup

Ben Baker (f.1971) är en konstnär, illustratör och animatör från Storbritannien nu bosatt i Göteborg. Han delar sin arbetstid mellan kommersiella uppdrag för illustration och 2d-animation, ofta med en färgstark, lekfull stil, och sin egen konstpraktik med målningar, teckningar och utställningar. Ben är också involverad i en organisation som heter Koami, en social, kreativ studio fokuserad på korspollinering av konst, teknik och kultur.

Illustratörcentrums styrelse 2023/2024

Valeria Hedman
Ordförande

Fredrik Anvin
Vice ordförande

Jenny Soep
Ledamot

Rickard Grönkvist
Ledamot

Alexandra Falagara
Ledamot

Anna Stam
Suppleant

Ben Baker
Backup – kan adjungeras till styrelsemöten.

Publicerat 31 maj 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer