Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Pop-up galleriet på Friisgatan i Malmö, foto: Gunnar Krantz

Open call – Affischutställning i Malmö (kort deadline!)

Utlysning för affischutställning i vårt Pop-up Galleri

Under 6 månder (maj – september 2023) öppnar vi ett pop-up galleri på Friisgatan 12 i Malmö, i samverkan med Seriefrämjandet, Malmö Högskola och Svenska Tecknare. Illustratörcentrum ger därmed fyra illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare verksamma i Region Skåne möjligheten att visa en affisch under en månad var utanför galleriet.

Illustratörcentrums medlemmar i syd bjuds härmed in att skicka in en intresseanmälan för att ställa ut en affisch i utrymmet utanför lokalen och visa fler av sina alster i displayen i skyltfönstret som månadens kreatör. Urvalet av de som ställs ut sker via ett open call och en urvalsgrupp. Läs mer här.

Ansök genom att skicka in intresseanmälan senast den 10 maj

Första tillfället blir under Southern Sweden Design Days den 25 maj, därefter byts affischerna ut månadsvis fram till slutet av september. Affischutställningen visar totalt fyra av Illustratörcentrums medlemmar. Läs mer om lokalen här.

Information anmälan
Anmäl ditt intresse genom att maila en ansökan till info@illustratorcentrum.se. Ange kontaktuppgifter i mailet (namn, adress, e-post) och bifoga en pdf i A4 format, döp den till Opencall_syd_"dina initialer" (till exempel Opencall_syd_CA) och inkludera nedan (detta används som underlag för referensgruppen vid deras urval):

1. En kort beskrivning av dig som verksam illustratör/grafisk formgivare och/eller serietecknare.
2. Lägg in 3 bilder som representerar dig som illustratör, grafisk formgivare och/eller serietecknare. (Behöver ej vara den färdiga affischen.)
3. Skriv namn och kontaktuppgifter i din ansökan.

Information om affischen:

Det finns både möjlighet att visa ett tidigare verk eller göra en ny affisch. En kortare informationstext om avsändare ska visas på affischen och vara läsbar. Denna text ges till de som ska ställa ut. Affischstorlek: 100x140 cm Tryck: Affischen trycks på Malmö Universitet. Trycktekniskt information ges till de som ska ställa ut. Arvode: Ett symbolisk arvode om 2 500 kr (faktura exkl. moms) utgår för medverkan.

Besked ges den 15 maj till de fyra som valts ut av urvalsgruppen. Den första som väljs ut att ställa ut ska lämna in sin affisch den 24 maj.

Har du frågor? Kontakta info@illustratorcentrum.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Illustratörcentrum

Publicerat 3 maj 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer