Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utlysning för medlemmar, Utställning

Transfer Studio

Förlängt! Open call för visuell festival 2022

Har du idéer för en kreativ workshop, och vill skapa tillsammans med barn och unga? Nu har du en unik chans som medlem i Västra Götalandsregionen att med hjälp av en barnkulturdesigner planera en arvoderad workshop som du sedan genomför tillsammans med barn och unga. 

Open call i Västra Götaland

Tillsammans skapar ni utifrån temat "Nära men ändå så långt bort", vilket kopplar an till pandemin och barnens upplevelse att hålla avstånd. Barnens process och resultat som skapas under projektets workshop mynnar sen ut i en utställning på Alingsås konsthall under våren.

Open call – 10 medlemmar sökes för medverkan

Totalt söker vi 10 medlemmar inom illustration, grafisk formgivning, serieskapande och animation för att hålla i varsin kreativ arvoderad workshop. Du behöver inte ha pedagogisk erfarenhet för att medverka, och får stöd i att ta fram och planera workshopupplägget av en barnkulturdesigner. Projektets syfte är att barn och unga får en ingång till kreativt och konstnärligt skapande i mötet med verksamma illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare och animatörer.

Du kommer genomföra din workshop på en av projektets fem olika platser inom Västra Götalandsregionen. Workshopen kommer äga rum någon gång under feb-april 2022, vilken plats och tillfälle du tilldelas görs i samråd med dig. Du kommer att ha stöd från en vuxen som närvarar vid workshopen och ansvarar för klassen.

Workshoparvode

Ett workshoparvode om 14 000 kr (inkl. material 2 000 kr, utförande och förberedelsetid) samt ersättning för resa t/r utgår för medverkan. Vi ser generellt att workshopen är på max 90 minuter och vid möjlighet en förträff digitalt på ca 20 min för att visa upp arbetsplats och verktyg.

Anmäl din workshopidé senast den 30 november!

Ansök genom att maila din ansökan till [email protected]. Ange kontaktuppgifter i mailet (namn, adress, e-post, samt i vilken kommun du är verksam) och bifoga en pdf i A4 format, döp den till Ansökan_opencall_"dina initialer" och inkludera:
 
 1. En kort bio av dina yrkeskompetenser.
 2. En kort beskrivning av ditt förslag på workshop och hur den knyter an till temat ”Håll avstånd!” samt vilken ålder den riktar sig till (barn 5-10, eller unga 11-15 år).
 3. Komplettera ev. med max 5 bilder för att visualisera ditt workshopupplägg (valfritt).
 
Observera att ansökan är förlängd, p.g.a. för få ansökningar. Har du skickat in en ansökan tidigare men vill revidera något, så är det ok att skicka in en ny ansökan.

Ansökningar som kommer in efter kl 24.00 sista ansökningsdagen avisas.
Besked ges senast den 20 december till de utövare vars workshopupplägg väljs ut att medverka.

Har du frågor om ansökan? 

Kontakta Pernilla Ankarberg – Processledare och barnkulturdesigner i Göteborg, projektledare för projektet, så svarar hon så snart hon kan.
E-post: [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer