Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

Utlysning för medlemmar

Olika mönster
Grafisk form: Cecilia Ewing

Open Call mönsterformgivare (Region Väst)

Bye Bye Retro – möt 2020-talets mönsterformgivare i väst

Bye Bye Retro är en samlingsutställning på Landvetter Kulturhus som visar samtida mönsterskapande i västsverige. I en region med rik historia av textil- och tapetindustri är det lätt att förlora sig i nostalgi. Men hur ser mönstren ut som ritas idag?

Cecilia Pettersson, Lina Schnaufer, Ulrika Gustafsson, Hannah Jervelind & Charlotte Ewing (Studio MURKLA) är fem formgivare med en gemensam fascination för rytm, rörelse och repetition. I utställningen som pågår 15 oktober – 12 november 2022, lyfter de fram mönsterformgivningens processer och visar en bredd av mönster i olika tekniker, skalor och material. 

De vill nu bjuda in dig som är mönsterformgivare och verksam i Västra Götaland att delta. I en digitalt rullande presentation i utställningen kommer de att presentera formgivare i regionen för att ge en bild av vad mönsterformgivning är 2022.

Samt maila följande till: [email protected]

– 3 sidor/slides i formatet 1920 x 1080 px som PDF innehållande bildmaterial från din mönsterpraktik (ingen text). Varje slide kan innehålla en eller flera bilder (ange ev. fotograf).

– Porträttbild (ange ev. fotograf).

Deadline för att skicka in materialet är 20 september 2022.

Publicerat 18 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer