Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utlysning för medlemmar

Olika mönster
Grafisk form: Cecilia Ewing

Open Call mönsterformgivare (Region Väst)

Bye Bye Retro – möt 2020-talets mönsterformgivare i väst

Bye Bye Retro är en samlingsutställning på Landvetter Kulturhus som visar samtida mönsterskapande i västsverige. I en region med rik historia av textil- och tapetindustri är det lätt att förlora sig i nostalgi. Men hur ser mönstren ut som ritas idag?

Cecilia Pettersson, Lina Schnaufer, Ulrika Gustafsson, Hannah Jervelind & Charlotte Ewing (Studio MURKLA) är fem formgivare med en gemensam fascination för rytm, rörelse och repetition. I utställningen som pågår 15 oktober – 12 november 2022, lyfter de fram mönsterformgivningens processer och visar en bredd av mönster i olika tekniker, skalor och material. 

De vill nu bjuda in dig som är mönsterformgivare och verksam i Västra Götaland att delta. I en digitalt rullande presentation i utställningen kommer de att presentera formgivare i regionen för att ge en bild av vad mönsterformgivning är 2022.

Fyll i formuläret: https://docs.google.com/forms/d/13YslYsXpBzElpy121H9unKyDpS71VI5MgiCaUGXkwyA/edit

Samt maila följande till: cissi.pettersson@gmail.com

- 3 sidor/slides i formatet 1920 x 1080 px som PDF innehållande bildmaterial från din mönsterpraktik (ingen text). Varje slide kan innehålla en eller flera bilder (ange ev. fotograf).

- Porträttbild (ange ev. fotograf).

Deadline för att skicka in materialet är 20 september 2022.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer