Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utställning

Illustration
Stina Wirsén på Örebro slott

Besök dessa utställningar i sommar

Vi tipsar om medlemmar som är aktuella med utställningar i sommar.

Stina Wirsén är dubbelt aktuell på Örebro Slott

I sommar visas dubbla utställningar på Örebro slott. ”Haute Papier” och ”Päron och papiljotter”.

Haute Papier

Haute Papier visar en catwalk med Bea Szenfelds handgjorda coutureplagg av papper och Stina Wirséns eleganta och expressiva bildvärld i teckningar och målningar. Tillsammans förenas de två konstnärernas verk i gränslandet mellan konst och mode. Utställningen rymmer tredimensionella objekt, teckningar och målningar. Bea Szenfeld och Stina Wirsén visar också upp sina kreativa processer, deras skrivbord exponerar allt från skisser och utkast till nya verk. I en nyproducerad film möter vi dem båda där de uttrycker en ömsesidig kärlek till det analoga, för handens arbete och det gemensamma arbetsmaterialet, pappret. 

Päron och Papiljotter

Päron och Papiljotter är en interaktiv utställning för barn och deras vuxna. Här finns originalteckningar, måleri, lekskulpturer och tecknad film. Vi har skapat miljöer att leka i och att kunna göra sina egna historier. Utställningen fokuserar på Stina Wirséns bilderbokskonst för barn. Samarbetet med Carin Wirsén har pågått under 30 år, tillsammans har de skapat böckerna om Ahmed Anka, Rut & Knut, Liten Skär och många andra.

Utställningarna är öppna 17 juni — 11 september 2022.

Läs mer

Pija Lindenbaum, Vitvivan och Gullsippan.

Årets svenska bilderbok på Bildmuseet

Utställningen på Bildmuseet visar originalbilderna och skisser till 2021 års bästa svenska bilderbok, Vitvivan och Gullsippan vinnaren av den nationella utmärkelsen Snöbollen.

Pija Lindenbaum, som har skapat både bild och text, i utställningen kan du höra henne berätta om hur boken kom till. 

Utställningen är öppen 19 mars — 23 oktober 2022.

Läs mer

Textilt verk

Beata Bouchts verk på Färgfabriken

Den som har vägarna förbi Färgfabriken i Stockholm kan passa på att se Beata Bouchts textila verk som hon har skapat exklusivt för Färgfabriken Evenemang och lilla salen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bonustips: Stig Lindberg på Västerbottens museum

Utställningen omfattar över 350 objekt – bland annat porslin, tapeter, textilier, industridesign, illustrationer och konst och är öppen 15 maj 2022 — 15 jan 2023.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer