Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
målning av parkbänk
Verk: Siri Ahmed Backström

Tre utställningar och ett deckarhus

Här kan du se verk av Illustratörcentrums medlemmar under våren 2023.

Bortom strecken

Nordiska Akvarellmuseet 12 februari – 16 april 2023

I utställningen visas verk av bilderbokskonstnärerna: Anna Höglund samt Illustratörcentrums medlemmar Pija Lindenbaum och Ida Sundin Asp. Läs mer...

Illustration med två prsoner i en park
Ida Sundin Asp, ur Idag vet jag inte vem jag är. Utgiven av Urax Förlag.
Illustration i gult av Pija Lindebaum
Pija Lindenbaum, ur Vitvivan och Gullsippan. Utgiven av Lilla Piratförlaget 2021.

Ida Sundin Asp

När Ida Sundin Asp (f. 1990) debuterade med bilderboken "Idag vet jag inte vem jag är" väckte den uppmärksamhet och möttes av positiva recensioner. Boken, som beskrivs som ett vemodigt och humoristiskt porträtt av en glömsk morfar som återupptäcker tillvaron varje dag, nominerades år 2016 till Augustpriset. Läs mer...

Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaums (f. 1955) böcker är psykologiska dramer fyllda av humor och originalitet. Ofta flyter verklighet och fantasi ihop, och barnperspektivet lyser konsekvent från boksidorna i både bilddetaljer och ordval. Hon har på senare år gått från att skildra ett specifikt barn, till att berätta om ett helt kollektiv. Något som fortfarande gäller är att barn får vara som de är. Läs mer...

Det dukade bordet

Millesgården 11 februari - 28 maj 2023

Hanna hellquists utställning på Millesgården Museum visualiserar den aktuella boken på samma tema och presenterar en mängd formgivare, konstnärer och kreatörer. En av de medverkande är IC-medlemmen Amandah Andersson.

Amandah Andersson

Amandah Andersson har med två verk i utställningen, den stickade skulpturen "Flora Kraft” och duken “Skymningsduk”.

Flora Kraft är stickad med den analoga stickmaskinen Silver Reed, i material som lin, elastan, lurex, glowing in the dark yarn, UV-tråd, metall. Duken “Skymningsduk” (bild) från mönsterkollektionen “Skymningsaga, hon har använt tekniken digitaltryck på bomullsatin.

Övriga medverkande

Eva Åhberg , Evelina Kroon, Gunilla Kihlgren, Kajsa Aronsson, Karol Zarbock, Lotta Höjer, Marie-Louise Ekman, Tommie X och hönorna Fredrik & Skäggbritt.

Vårsalongen

Liljevalchs 24 februari – 23 april 2023

Verk: Christina Erlander Klein
Siri Ahmed Backström

Christina Erlander Klein

Christina Erlander Kleins verk "Dröm 2021-07-08", "Dröm 2021-08-30(2)" och "2021-08-11(1)+(2)" valts ut till Liljevalchs vårsalong 2023.

"Målningen är del av en serie automatiska dröm-målningar med reaktiv textilfärg på återanvända lakan, 2022. Den suddiga effekten fås genom att behandla textilfärgen likt akvarell", berättar Christina Erlander Klein.

Siri Ahmed Backström

Siri Ahmed Backströms verk "Utsikt 200116-221011" visas också på årets Vårsalongen, Siri har använt sig av pastell på papper.

"Jag har suttit vid mitt ritbord med en uppgift jag fastnat i, för trött för att hitta på nytt. Så har jag tittat ut genom fönstret och sett nånting: en tonad himmel, blänkande asfalt, guldiga grenar eller ett tänt fönster i ett släckt hus. Snabbt fram då med papper och färger för att försöka fånga detta. Och någon dag senare, samma sak. Jag har inte kunnat låta bli."

Lasse-Majas Deckarhus

Lös mysterier bland Helena Willis' illustrationer

Lasse-Majas detektivbyrå är en barnboksserie skriven av Martin Widmark och illustrerad av Helena Willis, medlem i Illustratörcentrum. Den 17 februari öppnades LasseMajas Deckarhus i Linköping. Ett besöksmål i Gamla Linköping där man får lösa mysterier i Valleby på riktigt bland Helena Willis illustrationer.

Foto: LasseMajas Deckarhus Illustration: Helena Willis
Foto: LasseMajas Deckarhus Illustration: Helena Willis
Illustrerad hund
Foto: LasseMajas Deckarhus Illustration: Helena Willis

Publicerat 10 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer