Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Utställning

Utställningen Yarny, Medusa och en elefant – hantverket bakom svensk speldesign

Utställningen Yarny, Medusa och en elefant: Hantverket bakom svensk speldesign som visades på ArkDes 5 juli – 25 augusti 2019 är ett samarbete mellan Illustratörcentrum och ArkDes med stöd från Stockholm stad och Region Stockholm. Utställningen på Form/Design Center innehåller delar av den ursprungliga utställningen och är producerad av Illustratörcentrum och ArkDes i samarbete med Form/Design Center.

Data- och tv-spel finns överallt. Vi spelar på konsoler och datorer, på mobilerna och surfplattorna vi har i våra händer. Hemma, på bussen, ensamma och med andra. Men vad vet du egentligen om de kreativa världarna bakom skärmarna? Utställningen Yarny, Medusa och en elefant avslöjar hantverket bakom svensk speldesign.

Aldrig tidigare visat material från de studior som utvecklar spelen lyfts fram i utställningen. Upplev det dolda hantverket i de skissböcker, illustrationer, prototyper och skulpturer som ligger till grund för spelens visuella design. Möt talangfulla formgivare inom ett av Sveriges mest betydelsefulla konstnärliga fält.

Medverkande studios:

Avalanche Studios med Zeke Virant
Coldwood Interactive med Martin Sahlin
Landfall Games med Pontus Ullbors
Might and Delight med Emma Richey
Neat Corporation med Linnéa Östedt Harrison

Programaktiviteter:
Under utställningsperioden kommer det ske en rad programaktiviteter som presenteras efterhand. Läs mer via Form/Design Center.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer