Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Illustration (beskuren): Transfer Studio

Visuell festival i väst Nära men ändå så långt bort

Illustratörcentrum arrangerar 2022 den visuella festivalen Nära men ändå så långt bort tillsammans med etablerade institutioner, våra medlemmar samt barn och unga i Västra Götaland. Temat på festivalen kopplar an till pandemin och barnens upplevelse att hålla avstånd.

Genom festivalen får barn och unga utveckla sitt eget skapande och komma i kontakt med konstnärliga uttryck, hantverk och tekniker tillsammans och i mötet med professionella serietecknare, illustratörer, bilderboksskapare, animatörer och grafiska formgivare.

Projektet främjar samarbeten med lokala konsthallar och pedagogisk verksamhet i regionen och kommer medborgarna till del i flertalet kommuner då de arrangeras lokalt på plats.

Medverkande illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare och animatörer

Medverkande medlemmar är lokalt verksamma illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare och animatörer som deltar med varsin workshop på projektets fem platser;

Anders Lyon, Marie-Caroline Peris/Catherine Paterson (Lekkontoret), Charlotte Heyman, Felicia Fortes, Jesper Jenemark, Julia Fabricius, Lina Schnaufer, Malin Biller, Maria Annas och Yvette Gustafsson.

Open call

De medverkandes workshopidéer har valts ut genom ett open call riktat till Illustratörcentrums medlemmar. Referensgruppen som stått för urvalet bestod av fyra representanter med hantverkskunnande inom bild och form och erfarenhet av konstnärligt och kreativt skapande för barn och unga.

Referensgrupp

Estella Burga, Konstpedagog Lava - Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm
Ylva Sillén, Pedagog Alingsås konsthall och Alingsås museum
Anna Furudahl, Bild- och slöjdlärare i Göteborg
Alexis Holmqvist, Formgivare och driver studion Aesthetic Obstacles

Utställning på Alingsås konsthall

Den process och det material som skapas av barnen tillsammans med våra medverkande medlemmar under projektets tio workshops mynnar ut i en utställning på Alingsås konsthall 21/5-13/8. Vernissage lördag den 21/5 med invigningstal kl 12.

Festivalen arrangeras med stöd från Västra Götalandsregionen och Göteborg stad.

Publicerat 1 mars 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer