Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Medlemskurs

Serietecknaren och illustratören Hanna Böhm. Fotograf: Louise Helmfrid

Visuell kultur och illustrationens normkritiska potential

Bilden tar allt större utrymme i vår kommunikation och en bild är sällan neutral. Den kan befästa, reproducera, stereotypisera. Hur kan vi som kreatörer, med inflytande över bilden, istället röra oss mot att förändra?

I denna digitala workshop kommer vi diskutera visuell kommunikation och värdet av normkritik i konstnärligt bildspråk. Tillsammans kommer vi reflektera kring exempel på normkritiskt skapande, bemöta eventuella utmaningar, och identifiera möjligheter för kreatörer att utvecklas i sitt skapande.

Hanna Böhm är serietecknare och illustratör bosatt i Stockholm som arbetar i blandteknik med en bred färgpalett och ett öga för detaljer. I sin konst och sitt serieberättande utforskar hon teman som antirasism och feminism, där det privata får konkurrera med det politiska. Hennes serier har synts i Galago, Ottar, Bang, och just nu i en vandrande utställning med Seriefrämjandet. Utöver sitt skapande håller hon även i föreläsningar och workshops på tema normkritik och antirasistiskt skapande.

Workshopen kommer att spelas in och vara tillgänglig att se i efterhand under 2022 och 2023.

När och var

10 maj, kl 11:00-12:00 på Zoom.
https://us06web.zoom.us/j/89242005631

Anmälan

Ingen anmälan krävs, men det underlättar vår planering om vi vet hur många som kommer att delta i workshopen. Meddela oss därför gärna via e-post till info@illustratorcentrum.se.

Arrangör

Illustratörcentrum

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer