Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background
Anneli Päivärinta

Workshop och panelsamtal på Malmö in the Making

Illustratörcentrum deltar i Malmö in the Making 1-30 september. Utställning, quiz, skissworkshop, stadsvandring, löprunda, filmvisning… Eller något helt annat! Under hela september bjuder Malmös lokala aktörer in till evenemang och aktiviteter om stadens rum, arkitektur och kultur. Programpunkterna genomförs med stöd av Malmö stad. Allt är gratis och öppet för alla!

Den 14 september arrangerar vi två kostnadsfria aktiviteterFriisgatan 12 och Rum för bild och form.

Serierutan – Prata med staden

Workshop för barn & unga (från 6 år).

Drop-in. Fritt inträde.

14 september kl. 14.30-16.30

En workshop för barn där du har möjlighet att skapa din egen serieruta som sedan visas i ett skyltfönster ut mot staden. Vad vill du berätta för Malmöborna? Du kan välja att skapa en ordlös serieruta eller använda både bild och text.

Material finns på plats.

Workshopen leds av den frilansande illustratören Anneli Päivärinta som har skapat offentliga illustrationer i staden. I sitt projekt Serierutan skapade Anneli storskaliga offentliga serierutor som visades i ett skyltfönster. Projektet var ett sätt att plocka in serien i det offentliga rummet samt att kommunicera och skapa spontana möten med förbipasserande.

Varmt välkommen!

serieruta
Illustration: Anneli Päivärinta

Malmö Makers - Bildskapare i staden

Presentationer och panelsamtal.

Drop-in. Fritt inträde.

14 september kl. 17.30-20.00

Hur bildsätts vår stadsmiljö? Via tre presentationer samt ett panelsamtal lyfter vi illustratörer som verkar i och för stadens offentliga rum. Vi får inblick i i arbeten i gemensamma verkstäder, publika formgivningsuppdrag samt egna konstnärliga projekt som smyckar stadsbilden.

Hur ser Malmö ut för frilansande illustratörer och bildskapare? Var finns nätverken och de skapande platserna? Detta öppna arrangemang riktar sig både till beställare, utövare och en intresserad allmänhet och avslutas med ett gemensamt mingel. Arrangemanget lyfter fram Malmöbaserade bildskapare och synliggör offentliga mötesplatsen Rum för bild och form.

Medverkande:

Julia Szulc har stor erfarenhet av att arbeta mot beställare och hennes illustrationer syns på flera platser runt om i staden. Kunder i Malmö består bland annat av: Malmö Saluhall, Malmö Symfoniorkester, Malmö Opera och Malmöfestivalen. Julia kommer att presentera sitt arbete med några av dessa aktörer.

Arad Golan Coll arbetar med redaktionell illustration och är för närvarande även en deltagare i kulturinkubatorn STPLN:LAB. STPLN:LAB är en kombination av kompetensutvecklande kursprogram och residensprogram för det fria kulturlivet. Arad kommer att prata brett om sina erfarenheter av STPLN:LAB och de workshops, föreläsningar, studiebesök, 'work-in-progress kvällar' och kollektiva verkstäder som de tillhandahåller.

Anneli Päivärinta är en frilansande illustratör som har skapat offentliga illustrationer i staden, både för beställare och på eget konstnärligt initiativmmed stöd av Malmö stad. Anneli presenterar sina offentliga projekt Serierutan och Skördetider. Serierutan skapades med stöd av Malmö stad och bestod av storskaliga offentliga serierutor som Anneli visade i ett skyltfönster. Skördetider var ett beställningsjobb för Malmö Slottsträdgård där Anneli skapade ett offentligt verk som besökare kunde interagera med – på temat Skördetider.

Varmt välkommen!

Anneli Päivärinta, Julia Szulc (fotograf: Johan Sundell) och Arad Golan Coll

Publicerat 25 augusti 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer