Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Samarbete, Utställning

Yarny, Medusa och en elefant; vernissage i Berlin!

Utställningen Yarny, Medusa och en elefant som lyfter fram det visuella hantverket bakom svensk speldesign har turnerat vidare till Berlin och visas nu i de nordiska ambassadernas Felleshus, 25 september - 19 december 2021.

Data- och tv-spel finns överallt och var åttonde person i världen har spelat ett dataspel som är utvecklat i Sverige. Men vad vet vi om de kreativa världarna bakom skärmarna? Genom att koppla samman teknik och fantasi med konstnärskap och hantverk, skapar spelens konstnärer, formgivare och utvecklare alternativa världar. Utställningen synliggör det breda utbudet av visuella uttryck inom fältet och den komplexa kreativitet som speldesign utgör. 

”Illustratörcentrums uppdrag som Sveriges största förmedlare av illustratörer och designers är att sätta kreatören och det konstnärliga arbetet i det främsta rummet. Det är fantastiskt att genom den här utställningen få visa det enorma hantverkskunnande som spelkreatörerna står bakom och öppna upp ögonen för den kreativa processen när en högtflygande idé utvecklas till ett banbrytande spel. Efter en utställningsturné i Sverige är vi nu glada över att Yarny, Mesdusa och en elefant uppmärksammas internationellt.”
/Caroline Agné, verksamhetsledare på Illustratörcentrum

Utställningen är ett samarbete mellan Illustratörcentrum och ArkDes med stöd från Stockholm stad och Region Stockholm. 

Under vernissagen i Berlin genomfördes ett panelsamtal om svenska dataspel och design. Där deltog Sofia Östlund, Co-kurator från ArkDes och Matthias Oborski, utställningsansvarig på Computerspielemuseum Berlin. Moderator var Lara Keilbart, frilansjournalist med fokus på nördkultur.

Foto: Elisabeth Mayr, Sveriges Ambassad.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer