Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Global hållbarhet.

Illustrationer till reportage om global hållbarhet utifrån att alla är beroende av varandra och att allt vi gör har betydelse för klimatet, ekonomin, hälsan, rättvisan, framtiden.

Uppdragsgivare

Liv medlemstidning för RTP (Personskadeförbundet)

Kreativt område

Illustration

Teknik

Blandteknik, Tusch

Uppdragstyp

Redaktionellt
Ur reportaget: "Alla länkar i kedjan behöver fungera. Genom vår konsumtion är vi länkade till både vår omvärld och vår framtid."
Ur reportaget: "Det har hänt att jag ställt fram en rättvisemärkt vara på bordet och fått kommentaren jaha, har du råd med såna här lyxgrejer? Vad skulle du svara om någon sa så till dig? – Om schyst handel är lyx, så är mänskliga rättigheter lyx. Och det är det ju tyvärr för många människor i världen. Som jag ser det är några förändrade val i butiken ett ganska lätt sätt att bidra till en mer hållbar värld." 
Allt hänger ihop och vi är ömsesidigt beroende av varandra. Om målet bara är att köpa den billigaste varan är det viktigt att veta att någon annan betalar det verkliga priset. Och i slutänden kan jorden vara så utarmad, regnskogen skövlad, odlare utnyttjade och pressade att inget kaffe, bananer eller andra varor som vi ser som självklara längre finns att tillgå.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer