Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Beställardagen Göteborg 2023

Undrar du hur du kan samarbeta effektivt med frilansande kreatörer för att höja en kampanj eller produkt? Vill du veta mer om hur fotografi och formgivning kan stärka varumärken och förtydliga budskap? Då är Beställardagen den 23 maj det perfekta tillfället för dig!

Under denna inspirerande halvdag kommer du att få vägledning av branschkollegor, formgivare och fotografer som delar med sig av sina erfarenheter och framgångsrika samarbeten inom kreativa tjänster. Beställardagen vänder sig till dig som arbetar inom kreativa näringar och är intresserad av det unika visuella uttrycket som bara en frilansare kan erbjuda.

Beställardagen bjuder på fika mellan föreläsningarna samt dryck till minglet. Du som deltar kommer också att få den prisbelönta katalogen Swedish Illustrators and Graphic Designers 2023, utgiven av Illustratörcentrum.

Evenemanget arrangeras av Illustratörcentrum, Centrum för fotografi, Business Region Göteborg.

I samarbete med Sveriges kommunikationsbyråer och Sveriges kommunikatörer, med stöd av Västra Götalandsregionen.

Affisch för Beställardagen Göteborg 2023
Grafisk form: Jonatan Sahlin

Datum: Tisdagen den 23 maj
Tid: kl. 14.00-18.00 (Föreläsningar och panelsamtal fram till 17.00)

Plats: Mindpark, Masthamnsgatan 3 i Göteborg

Beställardagen är ett kostnadsfritt event. Antalet platser är begränsat, föranmälan krävs senast den 21 maj 2023.

Program

14.00 Dörrarna öppnas

14.20 Välkommen! Moderator Anna Hult hälsar välkomna och presenterar arrangörerna och dagens talare.

14.30–15.10 Bildprocessen. Föreläsare Kristian Krän och Marco Grizelj från fotografduon AORTA.

15.10–15.15 Paus

15.15–16.00 Den form som orden bär. Typsnittsdesignern Carolina Laudon och Art Directorn från Gullers Grupp, Helena Baude, har tagit fram ny typografi för flera identiteter. Vad är viktigt när man beställer ett nytt typsnitt och hur går det egentligen till att samarbeta?

16.00 Kaffepaus ☕

16.20–16.30 Samarbetet med visuella kreatörer. Illustratörcentrum delar med sig av matnyttiga tips för att hitta rätt kreatör och göra beställarprocessen enkel.

16.30-17.00 Panelsamtal mellan Marco Grizelj, Kristian Krän, Carolina Laudon och Helena Baude, moderator Anna Hult.

17.00–18.00 Mingla med branschkollegor! Vi bjuder på dryck och du får ett gratis exemplar av Illustratörcentrums årliga katalog Swedish Illustrators and Graphic Designers!

Medverkande

Marco Grizelj och Kristian Krän, foto Daniel Grizelj

AORTA

Fotografduo

Marco Grizelj och Kristian Krän bildade 1997 den fotografiska duon AORTA när de bägge studerade på Högskolan för Fotografi i Göteborg och upptäckte att de delade tankar och visioner om bildskapande. Sedan dess har de varit yrkesverksamma i Sverige men även arbetat internationellt med ett brett spektra av kommersiella och redaktionella uppdrag vid sidan om sina egna projekt. Deras bilder är nästan alltid noggrannt planerade och iscensatta där ljussättning och det fotografiska hantverket får spela en betydande roll. De rör sig ofta i en cinematisk bildvärld men fascineras mest av uttrycket i den stilla bilden som lämnar ett före och ett efter obesvarat. Genom åren har de arbetat för tidningar som WIRED, Time, Elle och gjort bilder till Dramaten, Harvey Nichols, Absolut Vodka, Volvo mfl.

Anna Hult, foto: privat.

Anna Hult

Fotograf / Moderator Beställardagen

Anna Hult har verkat som frilansfotograf sedan 1993. Hon har haft ett fåtal fotoutställningar i Göteborg och medverkat i ett antal matböcker men hennes främsta styrka är att fotografera människor och jobbar till största delen kommersiellt. Under åren har hon även gett föreläsningar och suttit i styrelser som SFF och HCV. Anna delar idag studio med två andra fotografer i Pellerins Margarinfabrik.

Carolina Laudon, foto: Sören Håkanlind

Carolina Laudon

Typsnittsdesigner och UI Typograf på Laudon Design 

Carolina Laudon är en typsnittsdesigner med en egen designstudio, Laudon Design AB, i Göteborg. Hennes typsnitt ser du hos MTRX, Hemnet, Systembolaget, Länsförsäkringar, Rusta & Teatern Unga Klara. Carolina är f.d. president och svensk styrelseledamot i ATypI, ett internationellt forum för typsnittbranschen. Några av er känner till henne som sakkunnig, radioröst om typsnitt, dess historia och design i SR P1 TYPO. Carolina är även föreläsare, och lärare i typografi och typsnittsdesign på Berghs School of Communication. År 2022 tilldelades hon ett tio år långt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden, 2022–2032.

Helena Baude, foto: Nicklas Hultman

Helena Baude

Art Director på Gullers Grupp

Helena Baude är Art director på Gullers Grupp. Hon har stor erfarenhet av att ta fram identiteter, koncept och kanaloberoende kampanjer för både offentliga, privata och ideella aktörer. Hon är flerfaldigt belönad för sitt arbete, Till exempel Unizons kampanj ”Oslagbart läge” som vann flerfaldigt i European Excellence Awards och som belönades med silver i Spinn samt MSB:s ”Ljudet av en kris” som kammade hem guld i samma tävling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer