Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Vera Vem, grafisk roman, Bokförlaget Hedvig (2022)

Vera Vem, omslag och serieteckningar till grafisk roman, Bokförlaget Hedvig 2022. Totalt blev det ca 80 uppslag med serierutor och utfallande bilder. 

Uppdragsgivare

Bokförlaget Hedvig

Kreativt område

Serier

Teknik

Blyerts, Digitalt

Uppdragstyp

Bilderbok, Serieteckning
Omslagsillustration till grafiska romanen Vera Vem. https://www.bokforlagethedvig.se/bocker/287286/vera-vem/
"En grafisk roman med en historia om utsatthet de allra flesta kan känna igen sig i på något sätt. En bok om högstadiet och dess oskrivna regler, om mobbningens gråskalor och om vänskap som krackelerar i gränslandet mellan barn- och ungdom." - Gabriella Turic, BTJ-häftet nr 19, 2022
Totalt blev det över 80 bilduppslag med serierutor och utfallande bilder tecknat digitalt i Procreate. 
Till boken finns också en lärarhandledning som Stiftelsen Friends har skrivit. Lärarhandledningen finns att laddas ned gratis på Bokförlaget Hedvigs hemsida: https://www.bonnierforlagen.se/lararrummet/artikel/vera-vem-lararhandledning/
Så här skriver Lena Kjersén Edman om boken i Västerbottens-Kuriren: " Jag önskar att den inte bara (vilket är självklart) ska finnas som utlån på alla folkbibliotek och högstadieskolbibliotek.

Jag vill att denna grafiska roman också ska finnas som det vi förr kallade "referensexemplar" på bibblan – så att tonåringar tillsammans kan läsa boken, se boken, fundera över den. Och samtala om vad vänskap är."
Så här skriver Stina Nylén för Göteborgs-Posten". Det här är helt enkelt en smocka i grafisk form, en gestalning av mobbning helt omöjlig att värja sig från". 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer