Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Bli ett socialt geni

Illustrationer till inlagan av boken ”Bli ett socialt geni” av Isabella Alveborg. Önskemålet var att bilderna skulle vara svartvita, ha en känsla av 20-talet och knyta an till ett mingeltema. 

Uppdragsgivare

Isabella Alveborg

Kreativt område

Illustration

Teknik

Tusch

Uppdragstyp

Bokillustration, Läromedel
Boken "Bli ett socialt geni" (omslaget är formgivet av förlaget)
Denna bild ska ge en känsla för hela bokens tema - att bli ett socialt geni (och samtidigt hålla fast vid mingel- och 20-talstema). Jag valde att göra en siluett med festliga 20-talsaccessoirer, där man samtidigt ser att hjärnan är påslagen för att på minglet bli ett socialt geni.
En bild som beskriver förhållandet mellan ethos, logos och pathos. I projektet fick jag först läsa boken för att sedan ta fram skisser och idéer på bilder som kunde stötta och förklara texten. Efter genomgång och i vissa fall fler skisser gjorde jag ett förslag på en färdig illustration.
Ska man, som tredje part,  bege sig in i en redan pågående diskussion och därmed skapa en ojämn maktbalans?
Bild som beskriver Saussures teori. När mannen på bilden hör eller ser ordet "bulle" får han direkt minnen och associationer. Ordet i sig och tecknena i ordet "BULLE" är godtyckliga. Det är sammanhanget och erfarenheter som gör att mannen skapar sig en bild av ordets betydelse.
Boken "Bli ett socialt geni" (omslaget är formgivet av förlaget)

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer