Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Jakten på den försvunna mamman, barnboksillustrationer

Illustrationer till barnboken Jakten på den försvunna mamman, författare Anna Nilson. Publicerad 2020 av Visto förlag.

Uppdragsgivare

Anna Nilson

Kreativt område

Illustration

Teknik

Akvarell, Tusch

Uppdragstyp

Bilderbok, Bokomslag
På bokomslaget har jag försökt få känslan av ett äventyr. Boken utspelar sig både i djungeln och under havsytan så jag lät dessa två världar flyta samman. Jag har lagt till detaljer som kan kännas igen från insidan av boken så att barnet kan få en aha-upplevelse eller få en kul uppgift att hitta alla karaktärer från omslaget. Jag tyckte att det passade med ett mörkare omslag för att ge äventyrskänsla, dessutom sticker det ut i barnbokshyllan som ofta är väldigt ljus och färgglad.
Bilderna är skapade med tusch och akvarell. I den här bilden ville jag visa upp huvudkaraktären Ella i hennes trygga miljö, med sin familj. Jag vill alltså att bilden ska visa trygghet, varma relationer och harmoni.
Jag ville att bilden skulle ge känslan av prunkande djungel men också vara som ett startskott på äventyret som Ella är på väg mot. Växterna fick forma en slags portal som hon måste gå igenom för att starta äventyret. Stigen svänger runt krönet och man vill ju se var stigen och ljuset leder... låt äventyret börja!
Mysig och myllrande hamnstad i skymning.
"När de kliver in genom den öppna dörren till tygbutiken plingar det till längre in i affären. De hör en stol som skjuts ut och någon som harklar sig. Det är tyger överallt, stora bord och massor med knappar i olika färger och former." Citat ur boken Jakten på den försvunna mamman, skriven av Anna Nilson. Författaren ville ha bilder med mycket detaljer, man ska kunna upptäcka något nytt varje gång man ser bilden. Jag tycker då att det är roligt att lägga till lite finurliga detaljer som att försäljerskan har ett hemligt kak- och godisförråd bakom försäljningsdisken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer