Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Novellix, ask & bokomslag

Illustration och grafisk formgivning av bokomslag till fyra noveller, samt tillhörande ask. 

Uppdragsgivare

Novellix

Kreativt område

Illustration

Teknik

Blandteknik, Digitalt

Uppdragstyp

Bokomslag, Förpackning
Asken "I gränsladet", illustrerad och formgiven av Ida Andersson (@made.by.ida.maria). Asken innehåller fyra noveller som är skrivna av Katarina von Bredow, Mårten Melin, Johan Theorin och Shahad Ali Mohamed. På asken ser man en "drömmig" bild med moln och ett par ben som sticker upp ur ett moln.
Ovan ser ni asken "I gränslandet", där jag har gjort illustration och grafisk formgivning. Novellix önskade att författarnamnen skulle ta stor plats på asken, annars hade jag stort utrymme att tolka de fyra novellerna som asken innehåller och temat "I gränslandet".  
En hand håller fyra små böcker som en solfjäder. Böckerna är "Fantasin" - av Mårten Melin, "Här är mitt hem" - av Shahad Ali Mohamed, "Kom och hjälp mig" - av Johan Theorin och "Olivia" - av Katarina von Bredow. Omslagen är illustrerade och formgivna av Ida Andersson (@made.by.ida.maria).
Här ses de fyra omslagen där jag har gjort illustration och grafisk formgivning. Omslagen skulle såklart tolka innehållet i boken och fick gärna särskiljas med olika färgteman, samtidigt som de skulle passa ihop med varandra. De skulle ha ett formspråk som andades Novellix samtidigt som de skulle kännas mer ungdomliga (denna ask är Novellix första ungdoms-satsning).
Närbild på omslagens kortsida, samt asken "I gränslandet". Böckerna är "Fantasin" - av Mårten Melin, "Här är mitt hem" - av Shahad Ali Mohamed, "Kom och hjälp mig" - av Johan Theorin och "Olivia" - av Katarina von Bredow. Omslagen är illustrerade och formgivna av Ida Andersson (@made.by.ida.maria).
Närbild på omslagens kortsida, samt asken.
Flicka som sitter i fönster och läser boken "Kom och hjälp mig" av Johan Theorin. Boken är ljust grön och har en illustration av två händer på sig.
Boken "Kom och hjälp mig" av Johan Theorin utspelar sig i skolmiljö och har lite skräck-inslag, vilket omslaget skulle återspegla.
Asken "I gränslandet" tillsammans med en del av Novellix övriga utbud. Askarna står på ett marmorbord och i bakgrunden syns också två ljusstakar och några vindruvor.
Asken "I gränslandet" tillsammans med en del av Novellix övriga utbud. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer