Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Mitt fönster mot rymden

Bokomslag och illustrationer till kapitelboken Mitt fönster mot rymden, skriven av Oskar Kroon. Ålder 6-9. En vardagsberättelse om Gurkan, hennes myrstackar och en skildring av ett barns rädsla att förlora en förälder.

2018.

Uppdragsgivare

Brombergs

Kreativt område

Illustration

Teknik

Akvarell, Blyerts

Uppdragstyp

Bokillustration, Bokomslag
Omslagsbild av boken Mitt fönster mot rymden. Handskriven typografi och detaljerad akvarell som visar ett barn som sitter i ett fönster och tittar upp mot stjärnhimlen. 
  
Illustrerad tapet i boken Mitt fönster mot rymden. En svartvit detaljerad blyertsteckning som visar en myrstack i genomskärning med ett myller av myror som lever där, bär barr, och arbetar.

Illustrerat uppslag i boken Mitt fönster mot rymden. En svartvit detaljerad blyertsteckning som visar ett barn som sitter ensam med ryggen lutad mot en tall och på nära håll studerar myror. I bakgrunden leker andra barn tillsammans.
"Fåglarna fortsatte sjunga. Myrorna fortsatte ila. En humla kom förbi, men brydde sig inte om mig. Dom var mina vänner. Bara dom. Och pappa ..." O.K.
Illustrerat uppslag i kapitelboken Mitt fönster mot rymden. En svartvit detaljerad blyertsteckning som visar ett barn som står i ett fönster och tittar ut mot gården och andra hus. Det ligger snö på hustaken och en pappa bär ett barn och andra barn leker i snön och gör snögubbe och någon vinkar.
"Jag räknade sekunderna till jordens undergång: En ... två ... tre ... fyra ..." O.K.
Illustrerat uppslag i boken Mitt fönster mot rymden. En svartvit detaljerad blyertsteckning som visar ett barn och en förälder som sitter nära varandra i en sjukhussäng. De tittar mot fönstret och utanför är himlen ljus och tornsvalor flyger över staden. 
"Han såg rakt förbi mig och tårar rann och blötte lakanen. "Gurkan", sa han bara och tog min hand." O.K.  
Foto på boken Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon och Josefin Sundqvist. Här syns handskriven typografi i tryck och hela omslagsillustrationen i akvarell, på framsidan ett barn som sitter i fönster och tittar mot stjärnhimlen och på baksidan hustak, baksidestext och förlagets logotyp.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer