Sökhjälp

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Så sover staden

Illustrationer och handtextat omslag till bilderboken Så sover staden med text av Oskar Kroon. Ålder 3-6. Med bilderna gestaltar jag kvällens ögonblick av stillhet och rörelse, vakenhet och vila. I bilderna syns stadens människor och miljöer, nära och på avstånd.  

Uppdragsgivare

Rabén & Sjögren

Kreativt område

Illustration

Teknik

Akvarell, Tusch

Uppdragstyp

Bilderbok, Lettering
Omslagsbild till bilderboken Så sover staden av Oskar Kroon och Josefin Sundqvist, Rabén & Sjögren. Handskriven typografi och detaljerad akvarell som visar en stad i månens sken. Ett tåg kommer in på perrongen, ett zoo med en giraff, bil, hus och lyftkranar. Månen lyser på mörk himmel och det är natt. Staden är utzoomad och ur fågelperspektiv. 
Så sover staden, omslag och lettering i tusch och akvarell
Illustrerat uppslag ur bilderboken Så sover staden. Två färgstarka detaljerade akvarellteckningar. På vänstersidan syns en byggarbetsplats med en gul grävmaskin som grävt en grop och fällt träd, en gul lyftkran och husbyggen med byggställningar och stängsel. På höger sida en bild av ett omstoppat barn i pappas famn som vaken tittar mot sin pappa som somnat mitt i sagostunden. Täcket har röda vallmo på sig och under kudden ligger en gul grävmaskin. Böckerna är uppställda som hus och väggen i rummet är gul.
Så sover staden, uppslag, akvarell och tusch. "nu byggs det nytt på gamla blomsterängen, det växer hus där blommor lyste rött" "en pappa somnar med ett barn i sängen, en dag har gått och han är trött" O.K.
Uppslag ur bilderboken Så sover staden. En tusch och akvarellteckning med många detaljer som visar en utzoomad stad som ligger på ett välvt jordklot. Ett fartyg kastar loss från hamnen, vi ser ett berg med en skidbacke och liftsystem, ett tåg som kommer in till perrongen, en djurpark med en giraff, lyftkranar, bostadshus med snö på taken, en kyrka, torg och kraftledningar.  Det är mörkblå himmel och finns en måne som kastar sitt sken över staden. 
Så sover staden, uppslag, akvarell och tusch. "så sover staden vid ett vatten och vattnet vilar på ett klot" O.K.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer