Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Cancerfonden, rapporter och tidningar, 2014-2018

Cancerfonder ger årigen ut Cancerfondsrapporten och fyra nummer av tidninge Rädda Livet och lyfter med de publikationerna fram utmaningar inom cancervård, prevention och forskning för att påverka samhällsutvecklingen. Mina illustrationer hjälper bl.a. läsaren att förstå ny forskning kring behandlingsmetoder och cellulära processer. 

Uppdragsgivare

Cancerfonden

Kreativt område

Illustration

Teknik

Akvarell

Uppdragstyp

Medicinsk/Vetenskaplig illustration
Uppslag ur Cancerondsrapporten 2017 som med en schematisk illustration visar hur man med hjälp av målsökande molekyler sammankopplade med radioisotoper kan ge stråldoser till celler inuti kroppen.
Med målsökande molekyler kopplade till radioisotoper går det att ge stråldoser till cancerceller inuti kroppen. Cancerfondsrapporten 2017. Foto: Kentaroo Tryman
Uppslag ut Cancerfondens tidning "Rädda Livet" där schematiska akvarell-illustrationer visar hur forskare, genom att förändra ett virus genetiskt, kan få det att ta sig in i och döda just cancerceller.
Forskarna förändrar ett virus genetiskt så att det kan ta sig in i och döda just cancerceller. Ur tidningen Rädda Livet. Foto: Kentaroo Tryman
Uppslag ut Cancerfondens tidning "Rädda Livet" där schematiska akvarell-illustrationer visar hur forskare, genom att injicera en radioaktiv isotop i pationtens blidbana, kan få den att specifikt söka sig till områden i skelettet som är drabbade av cancermetastaser.
När den raioaktiva isotopen injiceras i blodbanan söker den sig specifikt till de områden i skelettet som drabbats av cancermetastaser. Strålningen dödar effektivt cancercellerna. Ur tidningen "Rädda Livet". Foto: Kentaroo Tryman.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer