Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Pirret, livet, drivet. Bokformgivning, omslag och inlaga.

En bok om kropp och sexualitet riktat till 12–16 åringar. En bokkompis som ger svar på alla frågor man inte vågar ställa till mamma och pappa. Det var en rolig utmaning att hitta rätt ton för målgruppen. Jag gjorde tre olika omslagsskisser som vi testade på målgruppen, nedan syns även de två skisser som valdes bort.  Illustrationer av Louise Edlund Winblad.

Uppdragsgivare

Fri tanke förlag

Kreativt område

Grafisk form

Teknik

Uppdragstyp

Bokformgivning
Omslagsbild boken Pirret, livet, drivet. En illustration av en grupp tonårstjejer tar upp halva omslaget, titlen står i stor orange spretig typografi och bakgrunden är en tonad färgglad platta,
Pirret, livet, drivet - en bok om kropp och sexualitet riktat till 12–16 åringar. Jag tog fram tre skisser till omslaget och efter feedback från ett antal ungdomar blev det den här varianten som fick gå vidare. 
Tre omslagsskisser för boken Pirret livet drivet, alla har samma illustration på en grupp tonårstjejer. Alla har olika typografi och färgpalett.
Pirret, livet, drivet - de tre omslagsskisserna såg ut så här. 
Uppslag ur Pirret, livet, drivet. Text, rubriker och illustration om mens. 
Pirret, livet, drivet - inlaga. Uppslag med illustrationer om mens. 
Pirret, livet, drivet - inlaga. Kapitelstart med samma färg och oranga typsnitt som bokens omslag. 
Pirret, livet, drivet - inlaga. Kapitelstarterna fick samma typografi som omslaget.
Inlaga, Pirret, livet, drivet. Fackbok för unga. Uppslag med kåserande text och illustration från ett omklädningsrum med många olika kropppar. 
Pirret, livet, drivet - inlaga. Uppslag med Louise tankar om kroppen, kåserande text och illustration från ett badhusomklädningsrum. 
Pirret, livet, drivet - uppslag med flera illustrationer av unga tjejer som försöker förstå sin kropp. 
Pirret, livet, drivet - inlay. Uppslag med många olika illustrationer av skickliga illustratören Louise Edlund Winblad. Vilket nöje att få jobba med sånt innehåll!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer