Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Vinterdröm – Vättarna

Serieuppdrag för Folkets Park i Malmö och projektet Vinterdröm 2020 och 2021. Uppdraget var att med en kort serie berätta en liten del ur sagan om landet Vinterdröm och den ställdes ut tillsammans med andra serier och konstverk i parken. 

Uppdragsgivare

Malmö Folkets Park

Kreativt område

Serier

Teknik

Blyerts, Digitalt

Uppdragstyp

Affisch, Serieteckning
Vättarna i Vinterdröm som kokar magisk saft 
Då barn var den främst målgruppen så ville jag skapa färgglada och detaljrika bilder där det fanns mycket att upptäcka. Jag valde att inte använda serierutor eller text, främst för att göra serien tillgänglig för så många som möjligt, men också med förhoppningen om att besökarna skulle tvingas stanna, titta och prata med varandra om vad som händer i bilderna. 

Vättar som vattnar ett träd i Vinterdröm.
 I sagan berättas om vättarna som bor i landet Vinterdröm. Vättarna plockar en speciell växt  som de kokar saft av, och med den saften vattnar de träden - och det är så träden får sitt magiska ljussken! Jag ville med mina bilder visa vättarnas arbetsprocess och resultatet av deras arbete när barnet, som är på besök i Vinterdröm, får se träden lysa.
Ett barn som hittar ett paket.
Ett barn tittar på ett magiskt träd. 
Affischer med serier i Folkets Park i Malmö på vintern. 
Vinter 2020: Serien ställs ut i affischform på gatan utanför parken.
Sagobilder på väggar. 
2021: Serien ställdes ut i större format inuti ett av de stora paketen som stod utställda i parken och där besökarna kunde kliva in för att titta och läsa. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer