Rådgivning

Vi hjälper dig hitta rätt kreatör

header-background

Tushteckning – Stipendieansökan

En serie teckningar till min ansökan för teckningsstipendiet ”Den tänkande handen” år 2021.
Motiven är främst inspirerade och/eller avtecknade från saker och platser ur min barndom.

Uppdragsgivare

Stipendieansökan - Den Tänkande Handen

Kreativt område

Illustration

Teknik

Tusch

Uppdragstyp

Liveteckning, Porträtt
Teckning i tush föreställande en närbild på en pigtittare. Lådan är halvt utdragen och inuti ligger ett trasigt vitt pärlhalsband.
Pigtittaren
Närbild i tush på en stor sten med en mörk, djup spricka rakt igenom som släpper igenom en glimt av ljus på andra sidan stenen.
Sprickstenen
Närbild på detaljerad bild i tush på en kvinnas ansikte som är nästan täckt av hennes hår.  Endast hennes panna, näsa och slutna ögon syns. Resten av bilden består av hennes hår som sprider ut sig och omsluter hela bildytan.
Dagdrömmaren
Teckning med en gammal vriden trappa i trä. Uppför trappan blir ljuset mörkare och högst upp på ledstången syns bakdelen och svansen på en ekorre som försvinner upp i mörkret i kröken på trappan.
Besökaren
Teckning i tush föreställande en mörk tallskog. En bit in bland träden i bildens högra sida syns en starkt ljus strax ovanför markytan som lyser upp området runt sig och skapar skarpa skuggor från de kringliggande tallarna.
Tallskogen
Tushteckning på en liten dörr sett snett uppifrån. Dörren står på glänt och från dörrspringan kommer ett starkt ljus som lyser upp väggarna i rummet vi som åskådare befinner oss i.
Genvägen

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Acceptera
Läs mer